Αλβανία: Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Γιόγιακα

Αλβανία: Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Γιόγιακα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος ως φρουρός βουλευτή τη; ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα συνελήφθη το Σάββατο από την Αλβανική Αστυνομία. Ο 35χρονος ανθυπαστυνόμος δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του όπλο στα σύνορα εκτιμώντας ότι λόγω της ιδιότητάς του δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο. 

Ο ίδιος συνόδευε τον τοπικό βουλευτή στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σε ένα από τα συνεχή μπλόκα της Αλβανικής Αστυνομίας, στο χωριό Κρανιά, ο Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε τελικά την Κυριακή στις δικαστικές αρχές, παρότι κάτι τέτοιο αναμενόταν να γίνει την Δευτέρα και μετά την ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται κάθε δεκαπενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.

Ο Έλληνας αστυνομικός είχε μαζί του το υπηρεσιακό του περίστροφο και έξι σφαίρες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν γνώριζε ότι απαιτούνταν ειδική άδεια από τις αλβανικές αρχές.

Η ανακριτική έρευνα πάντως θα συνεχιστεί και αναμένεται να περαιωθεί μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με το Αλβανικό δίκαιο.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης. Σημείωσε ότι επρόκειτο για μία παρανόηση που οδήγησε στην συγκεκριμένη περιπέτεια και εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει οριστικά με την ολοκλήρωση της ανάκρισης και την απόφαση της δικαιοσύνης.

Πηγή: Epiruspost

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter