Αλβανία: Μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης

Αλβανία: Μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης

Στις 12 το μεσημέρι είναι διοργανώνεται στα Τίρανα η προαναγγελθείσα διαδήλωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα.

Βασικό αίτημα είναι η διασφάλιση των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη χώρα, που κατά την αντιπολίτευση θα επιτευχθεί με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 18η Ιουνίου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως θα απόσχουν, ενώ δεν υπάρχουν πλέον νομικά τα περιθώρια για να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια, θα είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και έχει στόχο την εγκαθίδρυση στην Αλβανία μιας «νέας δημοκρατίας» στην Αλβανία.

Όπως αναφέρουν διάφορες πηγές, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης απ΄ όλη τη χώρα, κυρίως όμως από τον βορρά, οδεύουν προς τα Τίρανα.

Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις και εγγυήσεις της αντιπολίτευσης ότι η διαδήλωση θα είναι ειρηνική, η αστυνομία είναι σε ύψιστη επιφυλακή για την πρόληψη επεισοδίων βίας. Υπό την προστασία της αστυνομίας έχουν τεθεί όλα τα κεντρικά ιδρύματα στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα.

Μερικές πρεσβείες στη χώρα, όπως των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών, έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, με τις οποίες καλούν τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Αλβανία, να αποφεύγουν τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδήλωση διότι πιστεύουν ότι μπορεί να σημειωθούν βίαια επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter