Αλβανία: Μετωπική σύγκρουση Προέδρου – πρωθυπουργού για τις δημοτικές εκλογές

Αλβανία: Μετωπική σύγκρουση Προέδρου – πρωθυπουργού για τις δημοτικές εκλογές

Οι εκλογές θα γίνουν στις 30 Ιουνίου. Καληνύχτα σας! Με αυτή τη λιτή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο fb, ο Έντι Ράμα, απάντησε στην κίνηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα να ανακαλέσει, λίγο νωρίτερα το Σάββατο, το δικό του διάταγμα για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στο τέλος του μηνός.

Με πλήρη επίγνωση ότι οι τρέχουσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση πραγματικών, δημοκρατικών, αντιπροσωπευτικών και χωρίς αποκλεισμούς εκλογών. Οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές είναι το κύριο κριτήριο της Κοπεγχάγης και υπό τις σημερινές συνθήκες, με την έλλειψη διαλόγου και των δύο πλευρών, κατευθυνόμαστε προς μια διαδικασία πολωμένη, είπε ο ΠτΔ. 

Ο Ιλίρ Μέτα ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 10.6.2019 θα δώσει στη δημοσιότητα όλες τις συνταγματικές λεπτομέρειες, που τον οδήγησαν σ’ αυτή του την απόφαση.

Μιλώντας νωρίτερα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπεράτι, ο Αλβανός πρωθυπουργός απέδωσε την κίνηση του προέδρου Ιλίρ Μέτα σε αναμενόμενο σχέδιο, με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση και η μεταρρύθμιση στο Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ έγινε ένα ακόμα δυναμικό συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης με κύριο αίτημα την παραίτηση του Έντι Ράμα.

Πηγή:enimerosi.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter