Αλέκα Κανελλίδου: Δίνεις αγάπη και δεν ξοδεύεται. Πολλαπλασιάζεται

Αλέκα Κανελλίδου: Δίνεις αγάπη και δεν ξοδεύεται. Πολλαπλασιάζεται

Η Αλέκα Κανελλίδου ανήκει αναμφισβήτητα στις Ελληνίδες ερμηνεύτριες με το δικό τους ξεχωριστό φωνητικό ηχόχρωμα. Ένα ηχόχρωμα που θα χαρακτηριζόταν βαθιά ερωτικό και γι’ αυτό ίσως το μεγαλύτερο μέρος του ρεπερτορίου της καλύφθηκε από ατμοσφαιρικά ερωτικά τραγούδια.

Ξεκίνησε στα μέσα του ’60 και τραγούδησε το πασίγνωστο «Crazy girl» του Μίμη Πλέσσα, που εμφανιζόταν να το ερμηνεύει η Ζωή Λάσκαρη στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» του Γιάννη Δαλιανίδη. Ελάχιστοι μέχρι σήμερα γνωρίζουν πως εκείνη η κοριτσίστικη ανέμελη απόδοση ανήκε στην τραγουδίστρια των επόμενων δεκαετιών με την αισθαντική μπάσα φωνή.

Η συνέχεια είναι γνωστή: Δεκαεννέα προσωπικοί μεγάλοι δίσκοι, στους οποίους συνεργάστηκε με δημιουργούς σαν τον Γιάννη Σπανό, τον Μάριο Τόκα, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Σπύρο Βλασσόπουλο, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τη Σέβη Τηλιακού, τον Αλέξη Παπαδημητρίου κ.α., απ’ τους οποίους ξεπήδησαν τεράστιες ραδιοφωνικές επιτυχίες: «Μια περιπέτεια», «Μονά – ζυγά», «Δεν είναι έτσι η αγάπη» και, βέβαια, το «Άσε με να φύγω» των Μανίκα – Ελληναίου, σουξέ που την ακολουθεί εδώ και 45 ολόκληρα χρόνια!

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter