Αλεξάνδρα Πέτσα: Παράδειγμα ανάπτυξης οι παραδοσιακοί κλάδοι της οικονομίας

Αλεξάνδρα Πέτσα: Παράδειγμα ανάπτυξης οι παραδοσιακοί κλάδοι της οικονομίας

Να διδαχθούμε από τις νομικές και οικονομικές κατακτήσεις παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας, ώστε να βελτιωθεί το πλαίσιο των καινοτόμων τομέων, σύστησε η Αλεξάνδρα Πέτσα, διαχειρίστρια εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Σαρδελάς Πέτσα (Sardelas Petsa Law Firm), μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε η κα Πέτσα, το πλεονέκτημα υφιστάμενων τομέων της ελληνικής οικονομίας είναι ότι έχουν μικρότερο νομικό και οικονομικό κίνδυνο. Υπάρχει μια ιστορικότητα στην υλοποίηση αλλά και στην υφιστάμενη υποδομή, η οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ανάπτυξης πολλών καινοτόμων τομέων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την κα Πέτσα, τουρισμός, ναυτιλία και κατασκευές είναι από τους περισσότερο υποσχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αλλά και οι κλάδοι της ενέργειας, των logistics και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, έχουν πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη. Αυτοί οι κλάδοι μπορούν να δώσουν σημαντικά στοιχεία στο πρότυπο ανάπτυξης καινοτόμων τομέων, τους οποίους οι ελληνική οικονομία χρειάζεται ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Μυστικά & Documento

07/08/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter