Αλέξανδρος Τιτκώβ: Η compañera Covid-19

Αλέξανδρος Τιτκώβ: Η compañera Covid-19

O stand-up comedian Αλέξανδρος Τιτκώβ γράφει στο Docville για την compañera Covid-19, τα «κορονοπάρτι», τη νέα δημοκρατία και τον ιό που γλυκάθηκε από την εξουσία.

Τώρα που δεν έχουµε ζωντανές παραστάσεις να τα λέω πρήζω την οικογένειά µου, τους φίλους µου, την κοπέλα µου. Θα τα ακούσουν αυτοί αφού δεν µπορώ να βγω κάπου να τα πω να ξεσπάσω. Πάλι καλά που συνέβη η πανδηµία δηλαδή και βρήκε το Documento χώρο να µας φιλοξενήσει. Γιατί αν υπήρχαν πραγµατικές ειδήσεις, δεν θα διαβάζατε αυτό το κείµενο µάλλον.

Οι ειδήσεις το 2020 είναι χειρότερες κι από τα ίδια τα γεγονότα. Ολα παρουσιάζονται πολύ πιο άσχηµα, είναι κάτι σαν το αντίθετο της ποίησης. Εγώ φυσικά είµαι µορφωµένος άνθρωπος και δεν βλέπω τηλεόραση. Απλώς κάνω ατελείωτο scroll-down στα social media. Στο ίντερνετ όχι µόνο έχει τις ίδιες κακές ειδήσεις αλλά έχει και το director’s cut: ό,τι δεν ψήθηκαν τα ΜΜΕ να βάλουν στην τηλεόραση. Ειλικρινά πλέον βλέπω Instagram story κι εύχοµαι να είναι καµιά αδιάφορη φωτογραφία από δυο φίλες που είναι για καφέ. Αλλά επειδή ούτε αυτές έχουν τι να δείξουν από τη ζωή τους ποστάρουν ειδήσεις για αστυνοµική αυθαιρεσία ή για το ότι κόψανε πρόστιµο σε κάναν άστεγο πάλι. Σας εκλιπαρώ, φέρτε πίσω τα ηλίθια stories από τις βαρετές ζωές σας!

Χάρη στο λόκνταου πάντως είναι πιο εύκολο να είσαι δηµοφιλής. Σύµφωνα µε τις ειδήσεις, οι κολλητοί που κάλεσες σπίτι σου δεν είναι µάζωξη αλλά πάρτι! Ο λόγος για τα γνωστά… «κορονοπάρτι». Ναι, αυτή η λέξη έχει πάντα εισαγωγικά και προηγούνται τελίτσες. Είναι για να µη νοµίσετε πως οι… «δηµοσιογράφοι» εννοούν ότι ο ιός κάνει κυριολεκτικά πάρτι. 

Κάποτε η νέα χούντα ήταν η δηµοκρατία, αλλά για τη Γαλλική Επανάσταση θα τα πούµε άλλη φορά. Βέβαια µια αρχαία δηµοκρατία σήµερα θα φάνταζε σαν χούντα στη Ν∆.

Ο πήχης πάντως είναι πιο χαµηλά από ποτέ. Ονοµάζουν… «κορονοπάρτι» κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόµων. ∆εν καταλαβαίνω γιατί. Μήπως επειδή η χούντα είχε κόντρα µε το στέµµα (κορόνα) και φοβούνται ότι κάθε συνάθροιση είναι πάρτι φιλοβασιλικών; Πάντως η τωρινή χούντα δεν έχει καµία έχθρα µε τον κορονοϊό.

∆εν πιστεύω ότι φταίει µόνο η Νέα ∆ηµοκρατία για την τωρινή χούντα. Απλώς η νέα δηµοκρατία που εγκαθιδρύεται στον πλανήτη µας είναι λίγο σαν χούντα. Αντιστρόφως, κάποτε η νέα χούντα ήταν η δηµοκρατία, αλλά για τη Γαλλική Επανάσταση θα τα πούµε άλλη φορά. Βέβαια µια αρχαία δηµοκρατία σήµερα θα φάνταζε σαν χούντα στη Ν∆. Ελπίζω να µπερδευτήκατε γιατί αυτό έχει σηµασία. Πάω να περάσω στα µουλωχτά κάνα νοµοσχέδιο όσο αναλύετε ακόµη τι πολίτευµα έχουµε!

Α ρε Covid-19, σε νοµίσαµε για compañera. Οτι θα πίεζες τη δεξιά κυβέρνηση να αναβαθµίσει το ΕΣΥ, να επιτάξει κλίνες ΜΕΘ, να φτιάξει τα ΜΜΜ. Οτι θα έκανες και τον πιο νεοφιλελεύθερο άνθρωπο να πάει κόντρα στον άκρατο καπιταλισµό. Ούτε τον Τραµπ δεν έφαγες τελικά. Εµείς πιστέψαµε στην Covid-19 και τελικά γλυκάθηκε από την εξουσία. Ο ιός έµεινε στην εξουσία και συνεργάστηκε µε το κράτος και το κεφάλαιο για το κακό όλων µας. Και πάντα µε τη δικαιολογία «ε πανδηµία έχουµε, τι να κάνουµε;». Σαν να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι δέχεται πιέσεις από την τρόικα. Ω ναι, αριστερό κοινό του Documento, το κείµενό µου είχε χτύπηµα στον ΣΥΡΙΖΑ! Το φαγητό που τόση ώρα απολαµβάνατε ήταν δηλητηριασµένο. Αλλά ως εδώ µε το bullying. Παραφράζοντας τον κωµικό Βύρωνα, «δεν τον βαράς τον ΣΥΡΙΖΑ όταν είναι κάτω». Αντε να ξαναβγεί κυβέρνηση µπας και ξαναδεί αυτή η χώρα καµιά αντιπολίτευση τουλάχιστον.

Μέχρι τότε τα DIY παράνοµα εργαστήριά µας θα ετοιµάζουν κάποιον νέο ιό. Eναν ιό πιο σοσιαλιστικό που δεν θα µολυνθεί από την εξουσία αλλά θα τη µολύνει αυτός. Κι ελπίζουµε αυτήν τη φορά να έρθει µια πανδηµία µε θνησιµότητα φάση του 10%. Συγκεκριµένα, του top 10%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter