Αλέξανδρος Χαριζάνης: Ένα παπούτσι ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά

Αλέξανδρος Χαριζάνης: Ένα παπούτσι ανάμεσα  στην Αριστερά και τη Δεξιά

Ο stand-up comedian και ραδιοφωνικός παραγωγός γράφει για τις μικρές καθημερινές χαρές της καραντίνας και πώς να χάσετε τα κιλά που θα κερδίσετε στη διάρκεια του εγκλεισμού.

Τι όµορφο πράγµα το lockdown! Μου είχε λείψει τόσο πολύ από την άνοιξη, που όταν ανακοινώθηκε βγήκα να το πανηγυρίσω στον δρόµο! Βέβαια είχα ξεχάσει πως αυτό ακριβώς δεν έπρεπε να κάνω και µου έκοψαν πρόστιµο, αλλά να σας πω κάτι; Χαλάλι. Είναι τόσο δηµιουργικές οι ηµέρες µες στο σπίτι που σκέφτοµαι στο µέλλον (αν υπάρχουµε) να κάνω έναν µήνα τον χρόνο µόνος µου. Έτσι για το γιόλο.

Είχα προλάβει και την ανοιξιάτικη προσφορά γνωστού ιστότοπου µε ερωτικό περιεχόµενο και έγινα golden member, οπότε το σηµαντικό το έχω λυµένο. Ανακάλυψα έναν καινούργιο κόσµο. ∆εν ήξερα πως έχουν δηµιουργηθεί τόσες καινούργιες στάσεις! Τις δοκιµάζω µόνος µου µέχρι να βρεθώ και πάλι µε κάποιον άνθρωπο. Γιατί και η µοναξιά είναι ένα ζήτηµα. Οπότε για να µην αποτρελαθώ τελείως ακολούθησα την τεχνική του Τοµ Χανκς στον «Ναυαγό», που µιλούσε µε µια µπάλα. Πλέον ο καλύτερός µου φίλος είναι ένα παπούτσι. ∆εν θα σας αποκαλύψω αν είναι αριστερό ή δεξί. Ας πούµε πως σε µερικά θέµατα πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και σε κάποια άλλα στην ελεύθερη αγορά.

Ένα άλλο ζήτηµα στο lockdown είναι το φαγητό. Πόσο να µαγειρέψεις για ένα άτοµο; Να κάνεις ολόκληρο παστίτσιο ή κάποιο άλλο µπελαλίδικο φαΐ µόνο για τον εαυτό σου; Πόσο θα φας; Το υπόλοιπο θα µείνει και θα χαλάσει. Οπότε εκεί αρχίζει η δηµιουργική κουζίνα. Εχω φάει σπανακόρυζο γαρνιρισµένο µε γιουβαρλάκια και κουρκουµπίνια που θα ζήλευε και ο Χριστόφορος Πέσκιας. Ανέβασα το πιάτο στο Insta µε λεζάντα «Όταν το fusion συνάντησε το comfort» και πήγε καλά.

Μας έβαλε και το κράτος χρήµατα για να κάνουµε αγορές µπας και κινηθεί το χρήµα. Ηλεκτρονικές αγορές βέβαια, για να µη βγαίνουµε από το σπίτι. Αν και τελικά βγαίνουµε για να πάµε µέχρι το κατάστηµα της εταιρείας κούριερ επειδή όταν έρχονται οι διανοµείς δεν είµαστε σπίτι, αν και έχουµε lockdown. Για το καλό µας το κάνουν, επειδή µερικοί τεµπελιάζουν και δεν στέλνουν sms «µετακίνηση 6» να περπατήσουν λίγο και στο τέλος θα γίνουµε 800 κιλά από το καθισιό. Αλλά τέτοιοι είµαστε. Έχουµε µάθει να γκρινιάζουµε.

Επίλογο για το κείµενο δεν έχω σκεφτεί, οπότε θα ήθελα να κλείσω µε τα λόγια του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον όταν µετά την πρώτη φορά που έκανε έρωτα µε τη γυναίκα του γύρισε και της είπε «τελείωσα».

INFO

O Αλέξανδρος Χαριζάνης είναι stand up κωμικός και ραδιοφωνικός παραγωγός. Έχει παρουσιάσει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε ως μέλος δημιουργικής ομάδας σε τηλεοπτικές εκπομπές. Παράλληλα δανείζει τη φωνή του σε διαφημιστικά σποτ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter