Αλεξανδρούπολη: Χάκερς ζητούν λύτρα για να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές του νοσοκομείου

Σε σταδιακή αποκατάσταση βρίσκεται το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης μετά την ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες με την διοίκηση του ΠΓΝΕ να έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη και απευθυνόμενη στις αστυνομικές αρχές αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο.

Όλα ξεκίνησαν με ένα mail, που δέχτηκε το δίκτυο των υπολογιστών με τους ανυποψίαστους υπαλλήλους να το ανοίγουν για να το διαβάσουν. Όμως, το συγκεκριμένο mail αποδείχτηκε πως ήταν από εκείνα τα «απαγορευμένα – παγίδα» που έχουν «ιό» και προκαλούν ζημία στους υπολογιστές και ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτούς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χάκερς αποφάσισαν να «μολύνουν» το ηλεκτρονικό σύστημα του ιδρύματος προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στο προσωπικό. 

 Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, είναι ότι ο συγκεκριμένος ή συγκεκριμένοι χάκερς, αφού πρώτα έκαναν την «δουλειά – ζημιά» τους είχαν το θράσος να ζητήσουν χρήματα από την διοίκηση με «αντάλλαγμα» να καθαρίσουν τον ιό και να επαναφέρουν το σύστημα στην αρχική του μορφή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τα χρήματα που ζητούν οι χάκερς, ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ, καθώς ανάμεσα στα αρχεία που έχουν κλειδώσει, είναι και τα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων από το 1994.

Πηγή: Seleo.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.