Αλεξανδρούπολη: Μάχη για να τεθεί σε έλεγχο η φωτιά – Καμένα σπίτια σε Αετοχώρι και Πεύκα (video)

Αλεξανδρούπολη: Μάχη για να τεθεί σε έλεγχο η φωτιά – Καμένα σπίτια σε Αετοχώρι και Πεύκα (video)
Åvros-news.gr/Eurokinissi

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες και εθελοντές για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Μελία Αλεξανδρούπολης. Η φωτιά έκαιγε όλο το βράδυ και στην περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν εναέρια μέσα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας, κινητοποιήθηκαν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων ένα έχει ρόλο συντονιστικό.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των ΟΤΑ.

Πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χωρίς, ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία. Έχουν καεί σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, καθώς και η εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Αετοχώρι.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε ότι ότι, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στην επιχείρηση πυρόσβεσης την πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης συνδράμουν από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων:

– 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415,

– 1 PZL,

– 2 ομάδες των 20 ατόμων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ,

– 2 ομάδες των 10 ατόμων του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ,

– προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών,

– υδροφόρα οχήματα,

– βυτιοφόρα οχήματα και

– οχήματα γενικής χρήσεως.

Νέο μήνυμα από το 112

Νέο μήνυμα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης έστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται αδιάκοπα με τις φλόγες, με αποτέλεσμα να κάνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στον νότιο Έβρο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρικό και Αγνάντια εξελίχθηκαν σε μέτωπα.

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει η ειδοποίηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter