Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Αστείες καταστάσεις στα πρωταθλήματα με το VAR»

Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Αστείες καταστάσεις στα πρωταθλήματα με το VAR»

«Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά σους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά στα εθνικά πρωταθλήματα υπάρχουν πολλά προβλήματα και δημιουργούνται αστείες καταστάσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της UEFA, Aλεξάντερ Τσέφεριν σε συνέντευξη του σε διεθνή ΜΜΕ όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το VAR και τα «προβλήματα» που έχει δημιουργήσει.

«Για μένα, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί τι είναι χέρι και τι δεν είναι. Κανείς δεν ξέρει. Η ίδια φάση είναι μερικές φορές χέρι και μερικές φορές όχι» τόνισε ο Τσέφεριν και πρόσθεσε: «Όταν είσαι οφσάιντ για ένα εκατοστό και το ελέγχουν, είναι αυτό το νόημα του κανονισμού. Τι συμβαίνει εάν ο τερματοφύλακας αποκρούσει ένα πέναλτι και είναι για ένα ή δύο εκατοστά μπροστά; Είναι σωστό να επαναληφθεί;

Νομίζω εκεί είναι πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Το VAR βοηθά το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί επίσης να το βλάψει. Δεν υπάρχει καμία επιστροφή. Το VAR θα συνεχιστεί, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν»

Όσον αφορά το Champions League, ο πρόεδρος της UEFA είπε: «Ένα Final-8, όπως συνέβη την περσινή αγωνιστική περίοδο λόγω του κορονοϊού είναι περίπλοκο για το ημερολόγιο. Αλλά ένα Final-4, μια εβδομάδα ποδοσφαίρου, θα ήταν ένα υπέροχο γεγονός που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο σε μεγάλες πόλεις. Πιστεύω ότι είναι μια βιώσιμη επιλογή από το 2024».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter