Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτές: Η αμερικανίδα πολιτικός στο πλευρό των γυναικών: «Έκανα άμβλωση μετά από βιασμό»

Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτές: Η αμερικανίδα πολιτικός στο πλευρό των γυναικών: «Έκανα άμβλωση μετά από βιασμό»

Την τραυματική εμπειρία που είχε στα 23 της χρόνια η Αμερικανίδα Δημοκρατική και ακτιβίστρια, Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ αποκάλυψε δημοσίως λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που ανατρέπει το δικαίωμα των γυναικών για την άμβλωση.

Η Κορτέζ αποκάλυψε πως σε νεαρότερη ηλικία έπεσε θύμα βιασμού με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Τότε όμως είχε την δυνατότητα να κάνει άμβλωση.

«Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη», είπε σε διαδήλωση. «Ήμουν μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν», πρόσθεσε.

«Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Eυχαριστώ τον Θεό που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας», υπογράμμισε.

Επιπλέον, η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να ανοίξει κλινικές για αμβλώσεις σε ομοσπονδιακά κράτη με έξοδα του κράτους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter