Αλέξης Γρηγορόπουλος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Στον απόηχο της απόφασης-σοκ για τη μείωση της ποινής στον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, πράγμα που οδήγησε στην αποφυλάκισή του το απόγευμα της Τρίτης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στα Εξάρχεια.

Τις τελευταίες ώρες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γίνεται κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το βράδυ της Τετάρτης στις 20:00, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη:

«Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter