Αλέξης Τσίπρας: «3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν»

Αλέξης Τσίπρας: «3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν»

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για εξαπάτηση του ελληνικού λαού σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις που υποσχέθηκε και δεν κάνει πράξη για την μεσαία τάξη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε συνειδητά ο Μητσοτάκης εξαπατούσε τον ελληνικό λαό όταν μιλούσε για 4ο μνημόνιο ή όταν με απίστευτο λαϊκισμό καταφερόταν προεκλογικά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το κρίσιμο για μένα είναι ότι οι βασικοί λόγοι επετεύχθησαν. Όταν παρέλαβα τη χώρα ήταν στην μέση μιας κρίσης ανθρωπιστικής. Δεν είχαμε να δώσουμε μισθούς και συντάξεις. Καταφέραμε να βγούμε από την κρίση και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους» ανέφερε ως έναν μικρό απολογισμό της κυβέρνησής του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές και στις ελληνοτουρκικές κρίσεις. Παρά τις δυσκολίες, τις αδυναμίες, τα λάθη ή τις παραλείψεις καταφέραμε την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, όπως έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν επείγουσα ανάγκη να αναβαθμίσουμε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας με την πολιτική μας στα Βαλκάνια, οι τριμερείς που κάναμε βάδιζαν όλα σε ένα σχέδιο. Δεν θα κάνω ότι μου έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα βγω να λαϊκίσω στα εθνικά θέματα της χώρας για λίγους ψήφους όπως έκανε ο ίδιος. Θα δώσω την συναίνεση μου όπου χρειάζεται» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξωτερική πολιτική που ασκήθηκε επί κυβερνήσεώς του αλλά και ασκείται σήμερα.

Για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησής του ανέφερε ότι «πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους ”φιλοξενούμενους” που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα. Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους» κατέληξε.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, ενισχύσαμε την κοινωνική πλειοψηφία με θετικά μέτρα ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ. Αυτά τα θετικά μέτρα χαρακτήριζε «ψίχουλα» η ΝΔ. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει δώσει σχεδόν 400 εκατ. ευρώ».

Κάνοντας σκληρή κριτική στις υποτιθέμενες παροχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναρωτήθηκε «χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν. Μόνιμο μέτρο ήταν η 13η σύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ης σύνταξης».

«Η Ν.Δ. προχωρεί σε μια σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Η μέση επιβάρυνση των μη μισθωτών θα είναι 500 ευρώ ετησίως. Η μεσαία τάξη αντί να δει ελαφρύνσεις θα δει επιβαρύνσεις» τόνισε σχετικά με την πολιτική Μητσοτάκη στο θέμα της ασφάλισης των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter