Αλέξης Τσίπρας: Εν ονόματι του πατρός

Αλέξης Τσίπρας: Εν ονόματι του πατρός

Τι_x000D_
δουλειά έχει ο νεκρός εδώ και χρόνια πατέρας του Τσίπρα σε μια συζήτηση στη_x000D_
Βουλή στην οποία η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για ένα πακέτο θετικών_x000D_
μέτρων; 

Καμιά, θα πει εκείνος που ραχατεύει στην άγνοια των πολιτικών μας ηθών. Εχει και παραέχει, θα πει ο γνώστης των πολιτικών μας παθών. Και ο πατέρας του Τσίπρα και η μητέρα του και το σόι του και η εταιρεία του αδερφού του και οι φίλοι του και οι διακοπές του και το σχολείο των δύο πιτσιρικάδων του και το στεφανοχάρτι του και το συμβόλαιο του σπιτιού και του εξοχικού που νοικιάζει. Ολα έχουν σχέση, εκτός από εκείνα που πραγματικά έχουν σχέση. Ή, πιο σωστά, όλα έχουν σχέση για να κρυφτούν πίσω τους αυτά που έχουν σχέση.

Εξηγούμαστε. Τον Τσίπρα υπάρχει κόσμος που τον πάει, τον συμπαθεί ή και τον αγαπάει. Ο Τσίπρας γι’ αυτό τον λόγο είναι το πιο σημαντικό ατού του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μας αρέσει δεν μας αρέσει, Τσίπρα λένε ότι θα ψηφίσουν οι από δω. Λίγοι λένε ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ΝΔ λένε οι από κει. Ελάχιστοι λένε Κυριάκο. Κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον καλό κόσμο, ο οποίος αφού μας βούλιαξε, θέλει να μας σώσει. Ή να μας αποσώσει. «Ως εδώ» είναι λοιπόν το σύνθημα που δονεί τις καρδιές τους. Κόψτε αυτό το αγύριστο κεφάλι, ανέκραζαν κάποτε οι βασιλικοί επίτροποι ζητώντας θανατικές καταδίκες. Λασπώστε αυτό το μισητό πρόσωπο, λένε οι σύγχρονοι κατήγοροι του Τσίπρα.

Ως εκ τούτου, κατασκευαστές ειδήσεων, χημικοί αποκαλύψεων, αυτουργοί σεναρίων και συγγραφείς λιβέλων συνωθούνται στους προθαλάμους του Μαρινάκη και του Αλαφούζου, στα πληκτρολόγια του Ράπτη και του Καραμήτσου, τα γραφεία του Θεοδωρικάκου και του Αυγενάκη, τα ταμεία αναγνωρισμένων εμπόρων συνειδήσεων για να διαθέσουν την πραμάτεια τους. Ο Τσίπρας έχει επικηρυχθεί από όλους εκείνους που απειλεί ο εισαγγελέας, που χάλασαν οι μπίζνες τους, που είδαν το μεγάλο τους πάρτι να γίνεται φύλλο και φτερό. Και οι ελεεινοί στρατοί τους κάνουν ό,τι μπορούν για να τον τελειώσουν ηθικά και πολιτικά, αφού δεν μπορούν να τον τελειώσουν όπως τέλειωναν κάτι τέτοιους οι πολιτικοί τους πρόγονοι.

Και ο αρχηγός της ΝΔ, όμως, να υιοθετεί τη λάσπη για τον Παύλο Τσίπρα; Μάλιστα, το κάνει. Και γιατί το κάνει είναι γνωστό, αλλά αδιάφορο. Γιατί στην περίπτωσή του το μέσο ξεπερνάει τον σκοπό. Το μέσο τον χαρακτηρίζει. Το μέσο –να συκοφαντεί τον νεκρό πατέρα του αντιπάλου του– λασπώνει τον ίδιο. Και αυτό το άγος θα τον κυνηγάει από δω και πέρα, ιδιαίτερα όταν επιδίδεται σε ασκήσεις ήθους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter