Αλέξης Τσίπρας: Φοβάστε πώς όσο μένουμε θα σας αποκαλύπτουμε – Η απάντηση της ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας: Φοβάστε πώς όσο μένουμε θα σας αποκαλύπτουμε – Η απάντηση της ΝΔ

Για φως στα σκάνδαλα-αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας μίλησε ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε την Ν.Δ ότι θα καταψηφίσει ακόμη και τα θετικά μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Θα «ρίξουμε φως σε όλα όσα αποτελούν βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας» τόνισε στην ομιλία του στην Βουλή για την εξεταστική των σκανδάλων της υγείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα είναι παρούσα τα επόμενα δύο χρόνια και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε ότι «φοβάστε ότι όσο μένουμε τόσο θα μας δίνετε η δυνατότητα να ξεσκεπάζουμε τα πεπραγμένα σας». Αναφορικά με την διαπραγμάτευση κατήγγειλε την Νέα Δημοκρατία που αποφάσισε να καταψηφίσει θετικά μέτρα όπως η μείωση φόρων.

Η διαπραγμάτευση

«Κατανοώ απολύτως το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση μετά την Μάλτα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ κατηγόρησε εκ νέου για φυγομαχία τον Κ.Μητσοτάκη λέγοντας πως «επέλεξε να έρθει να μιλήσει το μεσημέρι ενώ είχε δηλώσει το απόγευμα». Συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ.Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν τον τζογαδόρο που έχει πάει στο καζίνο κι έχει χάσει, ξαναπάει τα παίζει όλα στο μαύρο αλλά έρχεται κόκκινο» αφου «επέλεξε να βάλει όλα του τα λεφτά στην καταστροφή».

«Έχει μείνει η αξιωματική αντιπολίτευση να μετράει τις αντιφάσεις της γραμμής της» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας προς την Ν.Δ ότι «λέγατε να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ μετά «αλλάξατε γραμμή και αρχίσατε να λέτε γιατί αργείτε» και «όταν κλείσαμε, λέγατε Βατερλώ». Σημείωσε πως «μόνο ένα πράγμα μένει σταθερό κι αυτό είναι το αίτημά σας για εκλογές» και έτσι «τώρα βρίσκεστε μπροστά σε έναν κίνδυνο: Να γίνετε οι γραφικοί του χωρίου» αναφέροντας ότι οι εκλογές «θα γίνουν στην ώρα τους» και «όταν θα γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους θα τις χάσετε κιόλας».

Αναφερόμενος στην συμφωνία με τους δανειστές ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «εμείς φέραμε την συμφωνία δεν υπήρχε περίπτωση εσείς να φέρετε συμφωνία με αντίμετρα, με μέτρα για το χρέος και την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας». Έθεσε μάλιστα το ερώτημα: «Τα θετικά μέτρα γιατί τα καταψήφιζετε;» προσθέτοντας πως «θα καταψηφίσετε την μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, την μείωση του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα 600 εκατομμύρια το χρόνο επίδομα ενοικίου, την κατάργηση της συμμετοχής στο φάρμακο, τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς» θυμίζοντας πως «το ίδιο κάνατε όταν τον Δεκέμβρη φέραμε την 13η σύνταξη εφάπαξ».

Απαντώντας στις κατηγορίες της Ν.Δ περί ανικανότητας ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει έναν ορίζοντα υπέρβασης της κρίσης» ενώ «παραδίδουμε έργα στον ελληνικό λαό». Σημείωσε ότι η κυβέρνησ «κατάφερε να κάνει προσλήψεις για πρώτη φορά στην υγεία» και να ανοίξει τα σχολεία χωρίς ελλείψεις. Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έγινε ξανά παίκτης στον γεωπολιτικό χώρο» και φέρνει «μια συμφωνία που δίνει διέξοδο και προοπτικοί». «Είμαστε ανίκανοι στις μίζες, στην ρεμούλα και στην κομπίνα» δήλωσε ειρωνικά ο Αλ.Τσίπρας.

Για την εξεταστική των σκανδάλων

«Αν δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει η εξεταστική για το μεγάλο πάρτι» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «η πραγματική σας λογική είναι πώς όλο αυτό το φαγοπότι δεν είναι άξιο διερεύνησης από την Βουλή». «Το «μαζί τα φάγαμε» ήταν το δικό σας πόρισμα από τις εξεταστικές που δεν έγιναν» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας για «χρήματα που πέρασαν από τα δημόσια ταμεία στις εταιρίες» συνοδευόμενα από την «λεηλασία του κοινωνικού κράτους».

«Μετά το 2010 όταν κόβατε συντάξεις το πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ το συνεχίζατε, ενώ το Ερρίκος Ντινάν έγινε όταν συγκυβερνούσατε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και «σήμερα βρίσκεστε στα σκοινιά» έτσι «αφού δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε την διαφάνεια και την εντιμότητα της δικής σας διακυβέρνησης προσπαθείτε να βάλετε όλα τα κόμματα στο ίδιο τσουβάλι». «Μη νομίζετε ότι με τέτοιου είδους κολπάκια μπορείτε να πετύχετε το κουκούλωμα» σημείωσε.

Για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εξεταστική ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως για την υπόθεση του Ντυνάν «ζητάτε να σας απονεμηθούν και τιμητικές πλακέτες» ενώ το νοσοκομείο «βρέθηκε χρεωμένο με 90 εκατομμύρια» και «σε μία νύχτα πέρασε σε χέρια ιδιωτών με τα χρέη σβησμένα». 

Μάλιστα αναφερόμενος στο επιχείρημα ότι κάποιες από τις επίμαχες πράξεις εγκρίθηκαν από την Βουλή ο Α.Τσίπρας σχολίασε: «Λυπάμαι αυτό δεν είναι πειστικό. Και τα θαλασσοδάνειά σας εγκρίθηκαν με κάποια τροπολογία της τελευταίας στιγμής στην Βουλή». Για το ΚΕΕΛΠΝΟ σημείωσε πως «υπάρχουν σοβαρότατα πολιτικά ερωτήματα. Πώς στήθηκε και για ποιόν λειτούργησε ένα τέτοιο μαγαζί; Πόσο έχει ζημιωθεί το δημόσιο συμφέρον;». Αναφορικά με τα φάρμακα επισήμανε ότι αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και «αυτό ήταν το τρελό πάρτι σαν να μην υπάρχει αύριο» ενώ τώρα «έρχονται οι πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση Novartis».

Πηγές της ΝΔ για την ομιλία Τσίπρα

«Όποιος είδε και άκουσε σήμερα τον κ. Τσίπρα κατάλαβε γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι σε αποδρομή», σχολίαζαν πηγές από τη ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

​ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter