Αλέξης Τσίπρας για Μητσοτάκη: Δεν θέλει διάλογο αλλά «αποφασίζουμε και διατάζουμε» (Video)

Αλέξης Τσίπρας για Μητσοτάκη: Δεν θέλει διάλογο αλλά «αποφασίζουμε και διατάζουμε» (Video)

Σαφή και εμπεριστατωμένη απάντηση δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου πρότεινε την κοινή κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο όλων μαζί των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στη δήλωσή του πως επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τους επισημάνει την τεχνητή όξυνση που επιδιώκει η κυβέρνηση με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σημειώνει μάλιστα πως κατά τη γνώμη του και οι τέσσερις συμμερίζονται αυτή την ανησυχία.  

Ο Αλέξης Τσίπρας στην βιντεοσκοπημένη δήλωσή του επισημαίνει πως ενώ τα κόμματα, εδώ και οκτώ μήνες έχουν δείξει υπεύθυνη στάση ο πρωθυπουργός δεν προτίμησε το δρόμο του διαλόγου αλλά το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» επιλέγοντας μια αντισυνταγματική διάταξη για τις συναθροίσεις. Παράλληλα τον κάλεσε να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη σημειώνοντας πως η απόφαση αυτή «ήταν βλακώδης, αχρείαστη και προβοκατόρικη».

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα βγήκε να κάνει μια δήλωση μιλώντας δήθεν ενωτικά, απέναντι στο διχασμό που ο ίδιος όμως δημιούργησε», επισημαίνει μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προανήγγειλε» τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην συμμετάσχουν «σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας».

«Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τη δημόσια Υγεία αλλά είναι και υποχρέωσή μας να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να μην αφήσουμε να μπει σε καραντίνα και η Δημοκρατία», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Όλη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα και το βίντεο: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς κανέναν λόγο και ενώ γνωρίζει ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εδώ και οκτώ μήνες έχουν δείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε όχι το δρόμο του διαλόγου, όχι να συνεννοηθεί μαζί μας, αλλά με το αποφασίζουμε και διατάζουμε μία αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες.

Ενώ ήταν δεδομένο ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της δημόσιας Υγείας, αυτή η απόφαση ήταν βλακώδης, αχρείαστη και προβοκατόρικη. Και το λέω με όλη την επίγνωση του όρου.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα βγήκε να κάνει μια δήλωση μιλώντας δήθεν ενωτικά, απέναντι στο διχασμό που ο ίδιος όμως δημιούργησε. Για άλλη μια φορά προανήγγειλε τη θέση και τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας και μας κάλεσε να πάμε οι έξι αρχηγοί -μαζί με την ΠτΔ συνολικά επτά άτομα- να καταθέσουμε λουλούδια, παραβιάζοντας δηλαδή την ίδια τη διάταξη που ο ίδιος ανακοίνωσε.

Κατανοώ ότι βρίσκεται σε πανικό και σε αδυναμία να απευθυνθεί με ευθύνη απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες. Εμείς για άλλη μια φορά καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη.

Καλούμε επίσης τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα τους καλούμε να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας.

Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τη δημόσια Υγεία αλλά είναι και υποχρέωσή μας να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να μην αφήσουμε να μπει σε καραντίνα και η Δημοκρατία.»

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter