Αλέξης Τσίπρας: Να ξεχάσετε ότι υπάρχει συμπροεδρία

Αλέξης Τσίπρας: Να ξεχάσετε ότι υπάρχει συμπροεδρία

Την έντονη ενόχλησή του για λάθη επικοινωνίας και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα του κόμματος και τις συλλογικές του αποφάσεις και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση του λεγόμενου «πρωινού καφέ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας εισερχόμενος στη συνεδρίαση είπε στους παρευρισκόμενους επί λέξει: «τι θα γίνει τώρα θα χύνουμε κάθε φορά την καρδάρα με το γάλα;» δείχνοντας προς την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, και της δήλωσής του ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην αναφορά αυτή του προέδρου του κόμματος ο πρώην ΥΠΟΙΚ περιορίστηκε να απαντήσει «πρόεδρε έχω αυτήν την άποψη και την είπα». Επίσης ο πρώην γραμματέας και ένας εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε και πάλι για «παράκεντρα εξουσίας» που τον στοχοποιούν ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος «δεν είναι τίποτε σπουδαίο και δεν πρέπει να γίνονται θέμα».

Η συζήτηση κατέληξε με τον πρόεδρο του κόμματος να δηλώνει ότι ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του κόμματος, τα όργανα συνεδριάζουν αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει συμπροεδρία».

Εντός αυτού του πλαισίου πάρθηκε η απόφαση να συγκροτηθεί Επιτροπή Δεοντολογίας αποτελούμενη από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο, τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη (είχε καλέσει τη Θ. Τζάκρη για την πρόσφατη δήλωσή της ) και τον διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Θεοχαρόπουλο. Αναμένεται βέβαια με ενδιαφέρον τόσο το εύρος των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής όσο και οι ενδεχόμενες ποινές τις οποίες θα μπορεί να επιβάλει.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter