Αλέξης Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την όρεξη των ακραίων στις Βρυξέλλες (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την όρεξη των ακραίων στις Βρυξέλλες     (Video)

Με μία_x000D_
δήλωσή του στον προαύλιο χώρο του Μαξίμου ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε_x000D_
στις επικείμενες εκλογές, στο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο ίδιος προ των_x000D_
ευρωεκλογών αλλά και σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων (όπως ο Βλ._x000D_
Ντομπρόφσκις) για το εν λόγω πακέτο και ειδικά για την αναφορά – αίτημα_x000D_
απόλυσης 1500 υπεράριθμων έκτακτων υπαλλήλων στο δημόσιο. 

Δηλώσεις που, όπως είπε, επιβεβαιώνουν αυτό που ο ίδιος είχε πει προ των ευρωεκλογών ότι η τότε κάλπη είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο πακέτο μέτρο που είχε εξαγγείλει.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι δηλώσεις αυτές μόνο τυχαίες δεν ήταν αφού η επιμονή του κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται δημόσια στον κανόνα 1 προς 1, μία αποχώρηση, μία πρόσληψη στο δημόσιο, τη στιγμή που ο ίδιος θέλει να επαναφέρει  το 1 προς 5, ανοίγει την όρεξη στους ακραίους της λιτότητας στις Βρυξέλλες. Και μας ξαναγυρνά πίσω στις «μαύρες», όπως είπε, μέρες του 2012,13, και 14.

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο μοναδικός δρόμος να μην γίνει αυτό είναι η επιλογή του ελληνικού λαού των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούνη.

Ολόκληρη η δήλωση Τσίπρα

«Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος τους στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελαφρύνσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας, σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας, στο σχέδιό να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να δουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών της.

Σήμερα έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που υπουργός αρμόδιας διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίζει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια, η όρεξη αυτή άνοιξε διότι ακόμα και σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλάει για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα στο 1 προς 5 στη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις ενώ ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1 προς 1.

Όταν λοιπόν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξη τους και να θέτουν στο τραπέζι επιλεκτικά ξανά πολιτικές λιτότητας ακόμα και απολύσεις. Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο
δρόμος της επιστροφής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να
ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες ημέρες του 2012 του 2013 του 2014, στις σκληρές
πολιτικές του μνημονίου και της λιτότητας. Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά
αυτός ο δρόμος είναι επιλογή του ελληνικού λαού των Ελληνίδων 

Δείτε τις δηλώσεις:

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2143646109254854/?__xts__%5B0%5D=68.ARAIGcDJZzjxS4svrZ1GkcEghr9dnp1j8wlGAdXoMvnsGgx_vDlTzZy8ImQ6Mo8um0n6wkZMk4PY264gW3YNnsHwHhU17nq0pDpyvb4Y6RZcxi9_vQX1eg2pwpXyInrfg7Fx3giQvwkuW-2yztx5N1Dcde9jl_2wCHKLGPrP08suSPgg4WZ4nuiR362Df4sTgb2TihVB1jMvUgAWHwjsdJInaZdf0w4nGzeRA7bQjdmdqO3htScFq62FvA_EO_BvfmidpaYiVa8ISQnaF-4TheL9al7SQo0fRk8vlJB-e8q6xWQUF1_sVDLPzoXjKaPoKRiS7pNzw6cxatYQWRSLmmZ1t_A&__tn__=-R

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter