Τι αναφέρει στο Twitter

Αλέξης Τσίπρας: Θωρακίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, θωρακίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Eθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες», αναφέρει σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού πλαισιώνεται και από το Tweet του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον τίτλο «ήταν δίκαιο και έγινε», στο οποίο αναφέρονται, μέσω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας, οι αλλαγές στο νόμο για τα άτομα με αναπηρία.

«Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την αναγνώριση της νοηματικής γλώσσας και της ελληνικής γραφής Braille, την προστασία όλων των δικαιωμάτων των αναπήρων από το κράτος, τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των αναπήρων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την ισότιμη πρόσβαση στα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, την υποχρέωση των δημοσίων και των ιδιωτικών ΜΜΕ να σέβονται την αρχή της μη διάκρισης, την ίδρυση ειδικού γραφείου για την προστασία των αναπήρων σε κάθε υπουργείο, Περιφέρεια, δήμο. Ακόμη τη διασφάλιση της βασικής πληροφόρησης για τους αναπήρους κατά τις συναλλαγές τους με τους φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με προσβάσιμους για τα άτομα αυτά τρόπους», αναφέρεται στο βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.