Αλέξης Τσίπρας: Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα

Αλέξης Τσίπρας: Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο “Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα”, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζει πως “δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον”, απαντώντας στις πιέσεις μερίδας των εταίρων.

Ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του για τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τονίζει:

-“Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία. Το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και, μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή δημοκρατία, αυτό δεν επιτρέπεται ούτε καν να το ζητάει κανείς. Και αυτό δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενός λαού και μιας χώρας”.

– “Το ΔΝΤ οφείλει να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Και η Ευρώπη όμως οφείλει να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ, και να αποφασίσει προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Και όχι τους πρόσκαιρους πολιτικούς υπολογισμούς που γίνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά”.

– “Στις επιλογές μου βάρυνε περισσότερο η ιστορική ευθύνη απέναντι στο λαό και στις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά εκπροσωπεί. Όχι ο φόβος απέναντι στην ευθύνη”.

– “Άλλο η ελευθερία του τύπου και άλλο η ασυδοσία της διαπλοκής”.

– “Αυτό που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα τα δεχτεί όλα και ακόμη περισσότερα από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή “σοκ και δέος” για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους. Φάνηκε, άλλωστε, αυτό και με τη στάση του στην ψηφοφορία για τη 13η σύνταξη”.

– “Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις ο κ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας ζητάει”.

– “Αναλάβαμε την ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης στη πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Δυο φορές ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να βγάλουμε το “φίδι από τη τρύπα” με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την ελληνική κοινωνία. Δε πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στις άγριες διαθέσεις των προθύμων”.

– “Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από τη κρίση”.

– “Όταν αποφάσιζα το δημοψήφισμα ήξερα πολύ καλά τι με περιμένει σε περίπτωση ήττας. Το σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα θα έπαιρνε την εκδίκησή του με μανία και μίσος”. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter