Αλέξης Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Πεθαίνουν άνθρωποι, αλλάξτε στρατηγική»

Αλέξης Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Πεθαίνουν άνθρωποι, αλλάξτε στρατηγική»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλώντας τον «πρωθυπουργό με 40 νεκρούς ανά ημέρα» εξαιτίας της «εγκληματικής ολιγωρίας» που επέδειξε στη διαχείριση της πανδημίας.

Ασκώντας ολιστική κριτική στη διαχείριση του δεύτερου κύματος από την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας απαίτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει στρατηγική γιατί «πεθαίνουν άνθρωποι». Τόνισε δε ότι στα νοσοκομεία γίνεται διαλογή ασθενών «ευτυχώς όχι για κρούσματα COVID-19», αλλά με φόντο την αναβολή του 80% των τακτικών χειρουργείων.

Παρά την άρνηση του πρωθυπουργού για τοποθέτηση υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας την εγνωσμένου κύρους καθηγήτρια της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, προκειμένου να αντικατασταθεί ο «πρωτοεμφανιζόμενος» Βασίλης Κικίλιας. Επανέλαβε δε το αίτημα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι επιμένει στην ατομική ευθύνη χωρίς να αναγνωρίζει κανένα λάθος και συγκεκριμένα για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το άνοιγμα των σχολείων με 25 παιδιά ανά τμήμα αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού που έθεσε τις βάσεις για το δεύτερο lockdown, όπως παραδέχτηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Χάνουμε πολύτιμο χρόνο για να σώσουμε ό,τι σώζεται στην ελληνική κοινωνία κι εσείς το μόνο που κάνετε είναι να κουνάτε το δάχτυλο και να λέτε ότι για όλα μου φταίνε οι άλλοι» διαπίστωσε και στηλίτευσε τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής διαχείρισης και στο πεδίο της οικονομίας. Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αδυνατεί να αντιληφθεί ποια χώρα και ποιους πολίτες κυβερνά όταν δηλώνει ότι η ανάκαμψη το 2021 θα είναι ραγδαία αφού οι Έλληνες αποταμιεύουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. 

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η πραγματική αύξηση κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας ήταν περίπου 200 κρεβάτια και πρόσθεσε: «Αυτή η χώρα έχει 11 εκατ. ευθύνες ατομικές. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter