Αλέξης Τσίπρας: Πώς φτάσαμε από το Grexit στο Grinvest

Αλέξης Τσίπρας: Πώς φτάσαμε από το Grexit στο Grinvest

Εν αναμονή της σημερινής μεγάλης συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 13:00 στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο ο πρωθυπουργός με τη χθεσινή του ομιλία η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για το επόμενο διάστημα.

Με αιχμή τις επενδύσεις για μια «δίκαιη» ανάπτυξη ο κ. Τσίπρας ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που από το βήμα της ΔΕΘ «έσπασε» την παράδοση της παροχολογίας. Δεσμεύτηκε όμως ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 στα εγκαίνια της επόμενης 83ης ΔΕΘ η χώρα θα βρίσκεται εκτός μνημονίων και εκτός επιτροπείας.

Μια δέσμευση που όπως έλεγε χθες το βράδυ έξω από το Βελλίδειο υπουργός της Κυβέρνησης «είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική παροχή στον Ελληνικό λαό». Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χθες σημείωσε πως δεν θα επιτρέψει την επιστροφή σε όσα οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, με πολλούς όρθιους, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε ένας προς ένα όσα έπραξε η κυβέρνησή του τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία και αναφέρθηκε στο σχέδιό του για το αύριο λέγοντας χαρακτηριστικά πως η έξοδος από τα μνημόνια δεν πρέπει να συντελεστεί με τους όρους του παρελθόντος. «Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πρωθυπουργού θέτοντας ταυτόχρονα το κεντρικό όπως είπε ερώτημα «τι ανάπτυξη θέλουμε».

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε σε μια συνομιλία που είχε στην αίθουσα VIP του Ελευθέριος Βενιζέλος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με Γάλλο επιχειρηματία που συνόδευε τον Εμανουέλ Μακρόν στο 24ωρο του στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «καταφέρατε να μετατρέψετε το Grexit σε Grinvest».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην παραβολή με τους χιτώνες και απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Άνθιμο αναρωτήθηκε πόσο δίκαιο είναι αν έχεις δέκα χιτώνες οι λίγοι να παίρνουν τους εννιά και να μένει ο ένας για τους πολλούς.

Και για την ιστορία η μόνο υπόσχεση – παροχή που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ ήταν η κατάργηση του φόρου στο κρασί στο τέλος έτους. Ενός φόρου που όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά το αντίθετο είχε επιπτώσεις στη ζήτηση του προϊόντος.    

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter