Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: «Η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα»

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: «Η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα»

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ καθώς και ότι νομοθετεί σαν τον κλέφτη.

Η κυβέρνηση υπερβαίνει τα όρια, επιλέγει να νομοθετεί σαν τον κλέφτη, όχι μόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων αλλά από την αρχή της πανδημίας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση την κατηγόρησε πως εκμεταλλεύεται τις έκτακτες συνθήκες και περνάει τροπολογίες, «δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα, εξυπηρετώντας μόνο συμφέροντα».

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να δώσει εξηγήσεις για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει» υπογράμμισε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρυφή συνεργασία της κυβέρνησης με την αμερικανική εταιρεία Palantir με αφορμή την πανδημία. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών». «Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα»; αναρωτήθηκε, και πρόσθεσε «νομίζατε δεν θα τα μαθαίναμε;», σχολίασε με νόημα, ο ίδιος.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με λογική «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε» όχι μόνο σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αλλά ευρύτερα για τα σχέδια νόμου στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα» είπε και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει προ ημερησίας διάταξης στο Κοινοβούλιο για θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας, προκειμένου η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τις απευθείας αναθέσεις και τις δημόσιες συμβάσεις, που αρνείται μέχρι τώρα να δώσει στο φως, απορρίπτοντας τη σχετική πρόταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση γιατί, όπως τόνισε, «δεν πρόκειται για μια εύλογη πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε διαφορετικές ιδέες ή προγράμματα αλλά για την ίδια τη θεσμική λειτουργία, τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

«Θα σας αναγκάσω να απολογηθείτε και να δώσετε στη δημοσιότητα συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter