Αλέξης Τσίπρας: Συναντήσεις στο Παρίσι με τη δήμαρχο της πόλης και τον ιστορικό Gilles Pecout

Αλέξης Τσίπρας: Συναντήσεις στο Παρίσι με τη δήμαρχο της πόλης και τον ιστορικό Gilles Pecout

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε, με τη Δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ένα σπουδαίο και δημοφιλές βιβλιοπωλείο του 20ου διαμερίσματος, το «Le Merle Moqueur» που φιλοξενεί έργα δεκάδων συγγραφέων από όλο τον κόσμο.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα έργα Ελλήνων συγγραφέων που φιλοξενούνται στο βιβλιοπωλείο, με τον Νίκο Καζαντζάκη να έχει την τιμητική του, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διάσημη φράση του συγγραφέα «δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». 

Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε βιβλία του Βασίλη Βασιλικού και της Ρέας Γαλανάκη, ενώ στάθηκαν σε ένα βιβλίο του Νίκου Καββαδία, του ποιητή της θάλασσας όπως τόνισαν, με τον Αλέξη Τσίπρα να θυμίζει τον πρόσφατο χαμό του Θάνου Μικρούτσικου. 

Έπειτα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στη Σορβόνη με τον σπουδαίο Γάλλο ιστορικό, Gilles Pecout, πρύτανη των πανεπιστημίων του Παρισιού Gilles Pecout. 

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας στους τομείς της παιδείας και της έρευνας, ενώ συμφώνησαν στη σημασία που έχει η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων και η διοίκηση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απο πανεπιστημιακούς. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε τη συνεισφορά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή διανόηση και καλωσόρισε την προσεκτική στάση που τηρεί η Γαλλία σε σχέση με τη Διαδικασία της Μπολόνια, αλλά και την πρωτοβουλία Μακρόν το 2018 για τη δημιουργία συμπλεγμάτων ευρωπαικών πανεπιστημίων, που στηρίχθηκε ενεργά από την Ελλάδα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter