Αλέξης Τσίπρας: Τιμή μας να έχουμε απέναντι όλο το σάπιο καθεστώς της παλιάς Ελλάδας (Photos & Video)

Αλέξης Τσίπρας: Τιμή μας να έχουμε απέναντι όλο το σάπιο καθεστώς της παλιάς Ελλάδας (Photos & Video)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περιέγραψε για μια ακόμη φορά το διακύβευμα των ευρωεκλογών για το κυβερνών κόμμα.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «Ένα πλατύ λαϊκό ρεύμα βγαίνει μπροστά σε όλη την Ελλάδα. Και δίνει απαντήσεις σε κάθε πόλη, σε κάθε περιφέρεια, παντού όπου συγκροτείται η προοδευτική Συμμαχία σε ρεύμα πλειοψηφικό και νικηφόρο, για να μπει ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και στην επιστροφή όσων λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα».

Τώρα μιλάει ο λαός. Όχι οι παπαγάλοι της διαπλοκής

«Δίνει απαντήσεις σε όσους νομίζουν ότι η δύναμη του ψέματος και της προπαγάνδας είναι πιο ισχυρή από τη δύναμη ενός λαού που διψά για το ένα καλύτερο αύριο. Και η απάντηση στους πολιτικούς καιροσκόπους όλες αυτές τις μέρες, από τη πρώτη συγκέντρωση της προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι, μέχρι τη σημερινή εδώ στη Καλαμάτα είναι μια:

Τώρα μιλάει ο λαός. Όχι οι παπαγάλοι της διαπλοκής και οι υπηρέτες της ολιγαρχίας».

Σκληρή επίθεση σε Μαρινάκη

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε «στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη», και «πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ».

«Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει.Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της. Και να το ξέρουν αυτό όλοι όσοι εκτοξεύουν απειλές και ύβρις. Δεν μας αγγίζουν. Μας τιμούν. Είναι τιμή για μας να μας απειλεί ο άνθρωπος που έφτιαξε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Είναι τιμή για μας να μας απειλεί ο κατηγορούμενος για διακίνηση ηρωίνης και τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Είναι τιμή μας να έχουμε απέναντι όλο το σάπιο καθεστώς της παλιάς Ελλάδας».

Τα διλήμματα της ευρωκάλπης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το δίλημμα είναι σαφές:

«Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν.

Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους.

Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς.

Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας.

Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα.

Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών».

«Η πατρίδα μας άντεξε στα δύσκολα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «Ο λαός μας σε πολύ σκληρές συνθήκες, βρήκε τη δύναμη να αντέξει. Να ζήσει με αξιοπρέπεια. Η πανστρατιά του δημοκρατικού κόσμου της πατρίδας μας, σαρώνει το ψέμα, την προπαγάνδα, τα φερέφωνα της διαπλοκής. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό».





Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου/ Andrea Bonetti

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter