Αλέξης Τσίπρας: Το νομοσχέδιο Πέτσα εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα

Αλέξης Τσίπρας: Το νομοσχέδιο Πέτσα εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Πέτσα για τα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, προσθέτοντας ότι αυτό «αφορά τις ανάγκες κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων και είναι σύμφωνο με την ιδεολογία της κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι το εν λόγω ν/σ «δημιουργεί εργαζόμενους τριών ταχυτήτων: Τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου, και τους εργαζόμενους σε συνδεδεμένες εταιρείες, δηλαδή μεταφερόμενους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, επιφέρει πλήγμα στη δυνατότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ δυσκολεύει και την πρόσβαση στον ΟΜΕΔ».

«Στο νομοσχέδιο υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις, που αποσκοπούν στον έλεγχο της Ενημέρωσης και για τον λόγο αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την προσπάθεια. Δεν είμαστε αντίθετοι με την ενίσχυση του Τύπου, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, ήταν 1.800. Όταν φύγαμε ήταν 3.000. Η στήριξη της εργασίας αποτελούσε και αποτελεί βασικό μας στόχο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, ο ίδιος επισημαίνοντας ότι ο Τύπος και τα ΜΜΕ βρίσκονται σε οικονομική και σε κρίση αξιοπιστίας, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση των ΜΜΕ πρέπει να έχει κριτήριο την προστασία της εργασίας και τη διαφάνεια. «Δεν δεχόμαστε τις κρυφές διατάξεις και τις ενισχύσεις με τον τρόπο της “λίστας Πέτσα”».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δέσμη προτάσεων στη Βουλή για τη στήριξη των περιφερειακών σταθμών όπου υπάρχει «πλήρης αδιαφορία» της κυβέρνησης και ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και του πλουραλισμού των ΜΜΕ.

«Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και αξίζει να στηριχθεί. Θέλουμε να πετύχετε, γιατί πρόκειται για το βάθεμα της δημοκρατίας και θα στηρίξουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες» τόνισε προς τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Νέα 24ωρη απεργία σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά του νομοσχεδίου Πέτσα

Πηγή: left.gr, ΕΣΗΕΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter