Αλεξιάδης: Πειρατικό ρεσάλτο στο λιμάνι του Πειραιά

Αλεξιάδης: Πειρατικό ρεσάλτο στο λιμάνι του Πειραιά

«Την αθλιότητα που επιχειρεί η κυβέρνηση με την παραχώρηση μετοχών του ελληνικού δημοσίου στην COSCO, απαλλάσσοντας την από τις ευθύνες της και χωρίς να έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» κατήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης, στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την ως “πειρατικό ρεσάλτο στο λιμάνι του Πειραιά”.

Δείτε επίσης: Ο υπουργός Ναυτιλίας σε ρόλο συνηγόρου της Cosco στη Βουλή

Για το τεράστιο ζήτημα του ξεπουλήματος του πρώτου λιμανιού της χώρας, ο βουλευτής μίλησε για εκκωφαντική σιωπή των μέσων ενημέρωσης και των «επαϊόντων δημοσιογράφων και αναλυτών» επί του θέματος, καθώς και για τη σημαίνουσα απουσία των τοπικών βουλευτών της ΝΔ από τη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής. Τόνισε δε ότι η στάση του καθενός στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου θα τον ακολουθεί στο μέλλον.

Ακόμα, κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών – όπως πολλές φορές τον έχει καλέσει και για τα φορολογικά – σε διάλογο για τα θέματα που απασχολούν τον Πειραιά. Υπενθύμισε σε όλες τις πλευρές, πως η σύμβαση με την COSCO δεν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε να διαχειρίζεται τη σύμβαση και πως «η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση».

«Για πρώτη φορά», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, «εγκαταλείπετε την τακτική ότι φταίνε οι πολίτες και μπροστά στην COSCO ανακαλύπτετε ευθύνες του ελληνικού δημοσίου. Βαρύτατο πολιτικό ατόπημα που θα σας ακολουθεί. Πείτε μας ένα Δήμαρχο, πείτε μας αν η Αντιπεριφερειάρχης, αναγνωρίζουν ευθύνες του ελληνικού δημοσίου για την καθυστέρηση των επενδύσεων. Ούτε ένας. Το κάνετε εσείς, γιατί έχετε συγκεκριμένη κατεύθυνση, την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και όχι των συμφερόντων του δημοσίου».

Ο Τρ. Αλεξιάδης στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα συγγραφής του νομοσχεδίου, – για το οποίο δεν έλαβε καμία απάντηση στην ερώτηση που είχε υποβάλει αν κάποια διεύθυνση, υπάλληλος ή αρμόδιο τμήμα είχε υποβάλει κάποια πρόταση – αποκαλύπτοντας και καταθέτοντας στα Πρακτικά της Βουλής αποκαλυπτικό δημοσίευμα φιλοκυβερνητικού μέσου που τον Ιούλιο σημείωνε πως «Με πολιτική απόφαση, ουσιαστικά, έκλεισε η διαμάχη με την COSCO για το 16% του ΟΛΠ που τελικά περνά στην κυριότητα των Κινέζων». «Φοβηθήκατε τον διάλογο με την κοινωνία, με τους Δήμους, με την Περιφέρεια, με τους παραγωγικούς φορείς γιατί ξέρετε ότι έχετε άδικο. Είναι πολιτική σας απόφαση και έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις καταγγελίες περί υπερτιμολόγησης που ακούστηκαν από Δήμαρχο και Πρόεδρο Φορέα, καλώντας εκ νέου τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν προτίθεται να διερευνήσει, αν πρόκειται για φορολογικό αδίκημα ή ξεπερνώντας συγκεκριμένο όριο είναι πλέον και ποινικό αδίκημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter