Αλέξης Τσίπρας: «Δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη» – «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μεγάλη λαϊκή δύναμη αντίστασης»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη» – «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μεγάλη λαϊκή δύναμη αντίστασης»

Μήνυμα συσπείρωσης και αντεπίθεσης εξέπεμψε από τη Νίκαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, εστιάζοντας στην ανάγκη να αποτραπεί η προοπτική μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής δεξιάς διακυβέρνησης.

«Πιστέψατε ποτέ στα αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη; Δεν εγκατέλειψα και δεν εγκαταλείψαμε σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Και τότε μας είχαν ξεγραμμένους. Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Πέσαμε πολλές φορές στη διαδρομή μας. Σηκωθήκαμε όμως και παλέψαμε. Πάντα. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατήρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε πάλι μαζί, από εδώ από τη Νίκαια. Από την Κοκκινιά, των εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης, των προσφύγων, του μπλόκου. Εδώ που έχουμε τις ρίζες μας. Τις ρίζες της δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα. Εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα «Ο Παύλος ζει».Εδώ είναι το σπίτι μας. Αυτή είναι η δική μας πολιτική κληρονομιά. Η κληρονομιά ενός ανθεκτικού λαού που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στον συσχετισμό, που δεν το βάζει κάτω. Αυτό είναι και το μήνυμά μας σήμερα προς τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα.

Στο φόντο του φιάσκου της Τράπεζας Θεμάτων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για τις δημόσιες υποδομές και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα της: «Διαφήμιζαν το σιδηρόδρομο και καταλήξαμε στα Τέμπη. Διαφήμιζαν το επιτελικό κράτος και καταλήξαμε σε τραγωδίες. Διαφήμιζαν το ψηφιακό κράτος και καταλήξαμε στην πρόσφατη ιλαροτραγωδία των ενδοσχολικών εξετάσεων» είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο καυτό ζήτημα των πλειστηριασμών: «Να μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς που έρχονται. Για τις εφτακόσιες χιλιάδες οικογένειες που θα ξεσπιτωθούν. Ο κος Μητσοτάκης το είπε καθαρά: Θέλει να τσακίσει όσους κρύφτηκαν πίσω από το νόμο Κατσέλη και έσωσαν τη περιουσία τους. Έρχεται τσουνάμι πληστηριασμών μετά τις εκλογές. Η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσιών και πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα. Θα το αφήσουμε να συμβεί;».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης: «Τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας θα εισρεύσουν σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι. Πάνω από 70 δις συνολικά. Και τι κάνει η ΝΔ; Σπαταλά αυτήν την ευκαιρία για τη χώρα με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Δίνοντας τα χρήματα σε λίγους και ισχυρούς, επιδοτώντας χρόνιες παθογένειες, μετατρέποντας ένα εργαλείο ανάπτυξης σε μηχανισμό μικροπολιτικής διαχείρισης. Είναι μια επιλογή που ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας. Το ερώτημα είναι: Θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός αυτά τα κονδύλια και τη χρήση τους σε κείνους που απέδειξαν την προηγούμενη τετραετία πώς σχέδιό τους ήταν οι απευθείας αναθέσεις και η φτηνή ανάπτυξη, δίχως προστιθέμενη αξία, δίχως παραγωγικό πρόσημο, δίχως αξιοπρεπείς αμοιβές;».

Τέλος απευθυνόμενος στου πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας απηύθηνε μήνυμα συσπείρωσης ενάντια στην προοπτική μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς: «Και τους καλώ να παραμερίσουμε τις διαφορές μας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς. Απευθύνομαι και στους πολίτες που απογοητεύτηκαν από λάθη και τις παραλείψεις μας. μΑπευθύνομαι στους νέους που επέλεξαν την αποχή θεωρώντας ότι όλοι ίδιοι είναι. Απευθύνομαι στους προοδευτικούς πολίτες που επέλεξαν μικρότερα κόμματα. Και έχω ένα και μόνο πράγμα να τους πω : Αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Γιατί τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας Όχι για το κόμμα μας. Μαζί μπορούμε να το γυρίσουμε. Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη προοπτική μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Δεξιάς διακυβέρνησης. Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την επιβολή ενός προγράμματος, που θα κοστίσει πανάκριβα στο λαό και τη χώρα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από εδώ από τη Κοκκινιά, μαζί μία μεγάλη πορεία με νέα αυτοπεποίθηση. Με νέα εμπιστοσύνη.».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter