Αλέξης Τσίπρας για τα εθνικά: Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Αλέξης Τσίπρας για τα εθνικά: Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις ρητορικές εξάρσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιες εξάρσεις αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια ένταση.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι απέναντι στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας είμαστε όλοι ενωμένοι και ο Ερντογάν «δεν έχει απέναντί του έναν απομονωμένο και αποδυναμωμένο πρωθυπουργό αλλά όλη την Ελλάδα».

Μιλώντας συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε συνολικά στα εθνικά μας θέματα λέγοντας ότι το εθνικό μέτωπο είναι μεν αρραγές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν θα κάνουν οξεία κριτική απέναντι στην Κυβέρνηση όταν αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.

Στο σημείο αυτό οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Τσίπρα χρησιμοποιώντας επιχειρήματα της «Ομάδας Αλήθειας» της ΝΔ, λέγοντας ότι πολλοί τον κατηγορούν ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοτουρκικές για να λάβουν την απάντηση ότι κατάφορα υπέρ των τουρκικών επιδιώξεων και κατά των ελληνικών θέσεων ήταν η περίφημη δήλωση Γεραπετρίτη για τα 6 ναυτικά μίλια εθνικού χώρου. Και θύμισε πως όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός το 2018  σταμάτησε τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού νοτιοδυτικά του Καστελόριζου.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε την άποψη ότι το παιχνίδι στα Ελληνοτουρκικά χάθηκε το 2021 όταν δεν δεσμεύσαμε, όπως είπε, την Τουρκία διεκδικώντας μια νέα Συμφωνία τελωνειακής ένωσης με την Ε.Ε. (το είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ) που θα συνδέονταν με την υποχρέωση να Ελλάδα και Τουρκία να πάνε στη Χάγη για την επίλυση των διαφορών τους.

Διαβάστε επίσης:

Και επισήμως στα 6 μίλια η «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τσίπρας: Στην Ευρώπη κρατικοποιήσεις, στην Ελλάδα πριμοδότηση της αισχροκέρδειας στην ενέργεια (Video)

H συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 (Live)

H συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 (Live)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter