Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τη βαρβαρότητα αντί τον πολιτισμό (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τη βαρβαρότητα αντί τον πολιτισμό (Video)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το νέο χτύπημα στον Πολιτισμό μετατρέποντας τα 5 μεγάλα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας σε ΝΠΔΔ.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβαση του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε πεί κάποτε τη φοβερή αυτή φράση: «Χωρίς τον Πολιτισμό είμαστε Ο ΚΑΝΕΙΣ» Ο Πολιτισμός είναι η ψυχή μας. Ο Πολιτισμός είναι η Ελλάδα. Γι’ αυτό ο λαός μας, που έχει και ιστορία, και μνήμη και ταυτότητα και κουβαλάει πολιτιστικές παρακαταθήκες χιλιάδων χρόνων απαντούσε πάντα, σε συνθήκες φτώχειας, κατοχής, διώξεων, σωστά στο δίλημμα: Πολιτισμός ή βαρβαρότητα. 

Και χωρίς να θέλω να ανασκαλέψω παλιά πάθη, αυτό γινόταν με οποιοδήποτε κόστος από σπουδαίους ανθρώπους του Πολιτισμού. Ήταν πρωταγωνιστές. Ο Μίκης, ο Ρίτσος, ο Κατράκης, ο Καλλέργης ο Κούνδουρος, ο Λειβαδίτης, ο Αναγνωστάκης, ο Λουντέμης και δεκάδες, δεκάδες άλλοι άνθρωποι του Πολιτισμού και της Τέχνης, απάντησαν πάντοτε με την αξιοπρέπεια της αντίστασης στη βαρβαρότητα. Και με τη δημιουργία και την Τέχνη τους, απάντησαν στο δίλημμα αυτό.

Μέσα από τα σύρματα της εξορίας και του διωγμού. Της φυλακής και της επικήρυξης. Γιατί, ο Πολιτισμός και οι άνθρωποί του υπήρξαν για δεκαετίες στο τόπο μας διωκόμενοι, με τον πιο άγριο τρόπο.

Κι ενώ περίμενε κανείς ότι αυτές οι μαύρες σελίδες ανήκουν στο παρελθόν, βλέπουμε δυστυχώς σήμερα την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Και δυστυχώς όχι σαν φάρσα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter