Αλέξης Τσίπρας – Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες

Αλέξης Τσίπρας – Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες

Σε ένα κατάμεστο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, άνοιξε χθες με την ομιλία του τις εργασίες του 3ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματός του. Ενός Συνεδρίου που όπως είπε φιλοδοξεί να αποτελέσει «ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή», την «αρχή της αντίστροφης μέτρησης για μια προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος». 

Από το βήμα αυτού του Συνεδρίου ο κ. Τσίπρας έστειλε σημαντικά πολιτικά μηνύματα.

Αφενός προς το ΚΙΝΑΛ και τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και στα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς καλώντας τους να ανοίξουν τα χαρτιά τους απέναντι στην κοινωνία και στους προοδευτικούς πολίτες και να τοποθετηθούν για ένα ριζοσπαστικό – προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. «Τους καλώ να σχηματίσουμε την επόμενη ημέρα μια προοδευτική κυβέρνηση… υπάρχει θέση και χώρος για όλους», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.  

«Θέλουμε να είμαστε και θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη και με διαφορά στην κάλπη της απλής αναλογικής», την πρώτη Κυριακή συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε όμως τον ΣΥΡΙΖΑ «ανοιχτό βιβλίο» όπου όπως είπε ούτε αποκλείει αλλά ούτε και μπορεί να περιμένει κανένα». 

Και προφανώς όχι άνευ λόγου αναφέρθηκε στα παραδείγματα των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και την Ισπανία λέγοντας ότι «θέλουμε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στην ήπειρο μας… Και το επόμενο βήμα θα γίνει εδώ στην Ελλάδα στις επόμενες εκλογές».
Αφετέρου στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την τραγική κατάσταση που δημιούργησε η πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Ερχόμαστε να την αλλάξουμε εκ βάθρων» και περιέγραψε ένα προς ένα τα νομοσχέδια που θα καταργήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως ο νόμος Χατζηδάκη που έκανε το οχτάωρο δεκάωρο, ο νόμος για την ιδιωτική ασφάλιση, ο πτωχευτικός νόμος, ο νόμος Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, ο νόμος για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας κ.α.  

Τέλος, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα στελέχη του να ανοίξουν το κόμμα σε όλα τα μέλη του «από όπου κι αν ξεκινάει το πολιτικό τους βιογραφικό». 

Οι πέντε πρώτες παρεμβάσεις-δεσμεύσεις μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 

Ακολούθως, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στις πέντε βασικές δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες εκατό ημέρες όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η αποσύνδεση της τιμής της ενέργειας από τη τιμή του φυσικού αερίου, η μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης  στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή στα τρόφιμα και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης και η φορολόγηση στα υπερκέρδη στην ενέργεια και η επιδότηση στέγης για τα νέα ζευγάρια μέχρι 40 ετών από 140 ευρώ το μήνα το άτομο εως 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά.

Αλληλεγγύη στην Ουκρανία κριτική στην Ε.Ε. 

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «όλοι μας εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό» διότι «το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για αυτή τη τραγωδία, σαφώς και βαραίνει αυτόν που επιτίθεται. Τη Ρωσία του Πούτιν που παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου.

Και πρέπει να πιεστεί με κάθε μέσο να σταματήσει την εισβολή».

«Ευθύνες όμως», είπε, «υπάρχουν και στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. που επέκτειναν το ΝΑΤΟ χωρίς να οικοδομήσουν μια αδιαίρετη αρχιτεκτονική ασφάλειας με τη Ρωσία, όπως είχε συμφωνηθεί το 1999, παραβίασαν το διεθνές δίκαιο με επεμβάσεις τους  και δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν τον πόλεμο. Και ειδικότερα σε ότι αφορά την ΕΕ είναι προφανές ότι οι πληγές της 

Σας καλώ να στηρίξετε τις προτάσεις για τις καταστατικές αλλαγές 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα μέλη του Συνεδρίου να «ανοίξουν χωρίς φόβο και προκαταλήψεις το κόμμα στην κοινωνία» ώστε το κόμμα «να γίνεται ένα με τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις, τα σκιρτήματα και τα κινήματα των κοινωνικών ομάδων σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας».
«Σας καλώ να εντάξουμε στο κόμμα τον κόσμο που μας στηρίζει πολιτικά και εκλογικά, γιατί αυτός ο κόσμος είναι που θα μας προσφέρει τη γνώση και την πείρα του, τη δράση και τη συμμετοχή του, τη ζωντάνια που μας βοηθάει να αποφύγουμε τη γραφειοκρατική αναπαραγωγή του εαυτού μας. 

Σας καλώ να εμπιστευτούμε χωρίς αστερίσκους, θεωρητικά προσχήματα, και σύνδρομα ιδιοκτησίας της αλήθειας τα μέλη του κόμματος. 

Όλα τα μέλη του κόμματος, παλιά και νέα, από όπου κι αν ξεκινάει το πολιτικό τους βιογραφικό». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter