Αλέξης Τσίπρας: Μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή θα γίνει πραγματικότητα (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή θα γίνει πραγματικότητα (Video)

Την ήττα κυβέρνησης Μητσοτάκη και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε ως προϋπόθεση αλλαγής ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε μέσω social media με θέμα την Παιδεία, όπου αναφέρθηκε σε πλήθος ζητημάτων που απασχολούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας.

«Να ηττηθεί το κατεστημένο, να ηττηθεί ο κύριος Μητσοτάκης. Ο μόνος τρόπος για αυτό είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε η αλλαγή που οι περισσότεροι προσδοκούμε μπορεί να γίνει πραγματικότητα.» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρόσθεσε την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με προσλήψεις καθηγητών και εκσυγχρονισμό των υποδομών, ενώ δεσμεύτηκε για την αύξηση των δαπανών στην παιδεία, φτάνοντας τις δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ. «Χρειαζόμαστε περισσότερους καθηγητές και όχι περισσότερους αστυνομικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε επίσης, για την θεσμοθέτηση της ελεύθερης πρόσβασης υποψηφίων σε σχολές χαμηλής ζήτησης στα ΑΕΙ, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας ότι στέρησαν σε 20.000 παιδιά ανά έτος θέση στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά την φοιτητική μέριμνα είπε ότι θα συγκροτηθεί ένα συνολικό σχέδιο διεύρυνσης των εστιακών υποδομών, βάζοντας όμως τέλος στην κατασπατάληση δημοσίων πόρων, όπως έκαναν τα «γαλάζια» golden boys.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβολίζουν οι «big 4» που τοποθέτησε ο Τσίπρας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποιες εκλογικές περιφέρειες κατεβαίνει και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter