Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης σε συνθήκες πανδημίας δρομολογεί διώξεις δημοσιογράφων

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης σε συνθήκες πανδημίας δρομολογεί διώξεις δημοσιογράφων

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του τόσο σε ότι αφορά στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και για τις διώξεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα ο κύριος Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό kontra χαρακτήρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη επικίνδυνη για τη δημοσιογραφία λέγοντας ότι σε συνθήκες πανδημίας είναι μία κυβέρνηση που δρομολογεί διώξεις δημοσιογράφων.

Ο κύριος Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος

Για τη διαχείριση της πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν αξίζει στη χώρα μας η σημερινή εικόνα, ότι έχουμε συνηθίσει στους νεκρούς και ότι δεν έχει πια καμιά σημασία τι λέει ο κύριος Μητσοτάκης των οποίο μάλιστα χαρακτήρισε αναξιόπιστο και την κυβέρνηση του επιταχυντή της κρίσης τόσο σε ότι αφορά στην πανδημία όσο και στην οικονομία και τις αύξησης.

«Το επείγον ζήτημα», είπε ο κύριος Τσίπρας «είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση γιατί έχει αποτύχει σε όλα». Παράλληλα σημείωσε ότι δύο χρόνια τώρα έτεινε χείρα φιλίας στην κυβέρνηση στα μεγάλα θέματα αλλά όπως είπε πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώριο.

Τι συνεννόηση να κάνω με τη Νέα Δημοκρατία πάνω στα ερείπια;

«Τι συνεννόηση να κάνω τώρα πάνω στα ερείπια», ήταν χαρακτηριστική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, «τώρα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεννόησης». Αναφερόμενος στην αποκάλυψη του documento για το ελλιπές πόθεν έσχες του πρωθυπουργού ο κύριος Τσίπρας είπε πως «όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και καταθέτεις πόθεν έσχες αυτό πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα… δεν μπορείς να κρύβεις εισοδήματα».

Ο Μητσοτάκης τα βρήκε όλα έτοιμα στη ζωή του

«Μας χωρίζει άβυσσος με τον κύριο Μητσοτάκη… εγώ δεν είμαι γόνος πολιτικού τζακιού, εγώ είμαι αυτοδημιούργητος αυτός τα βρήκε όλα έτοιμα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις μονοκομματικές κυβερνήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία ενώ οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορεί να είναι σταθερότατες.

Για τις επόμενες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα σημειώνοντας μάλιστα ότι «τους πρωθυπουργούς τους αποφασίζει ο λαός» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές γιατί έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα βγάζει πέρα.

Ερωτηθείς για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, τον κύριο Ανδρουλάκη, είπε ότι είναι νωρίς ακόμα, δεν μπορεί να κριθεί και δεν θέλει να τον αδικήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει αν μείνει μέσα σε μία γυάλα

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των αλλαγών που έχει προτείνει ο ίδιος και η επιτροπή καταστατικού χαρακτηρίζοντάς τις πολύ σημαντικές στην προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα πολύ πιο μαζικό και με ποιότητα Δημοκρατίας.

«Δεν πρέπει να είσαι ένα ακόμα φρούριο αλλά πρέπει να λειτουργεί με κανόνες», είπε σημειώνοντας επίσης ότι δεν θέλει να κάνει το κόμμα αρχηγικό γιατί δεν πιστεύει στα αρχηγικά κόμματα, ούτε στους ηγέτες που επιβάλλονται και δεν θέλει να διώξει κανέναν από το κόμμα. «Αν ήθελα θα μπορούσα να το είχα κάνει», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται αν ανοίξει στη Δημοκρατία και στο λαό αλλά απειλείται αν μείνει κλεισμένος μέσα σε μία γυάλα».

Αναφερόμενος μάλιστα σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στις προτάσεις του παραδέχτηκε ότι τους αιφνιδίασε γιατί δεν το είχε συζητήσει μαζί τους αλλά όπως είπε αν τη σκεφτούν θα δουν πως έχει δίκιο.

Τέλος για τον Παύλο Πολάκη είπε πως «η Νέα Δημοκρατία παράγει πολύ περισσότερο Πολάκη από όσο αντέχουμε», συμπληρώνοντας ότι ο κ. Πολάκης δεν είναι χθεσινός έχει την ιστορία του και τη διαδρομή του και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα στο οποίο υπάρχει και ο Πολάκης και ο Δραγασάκης και ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter