Αλέξης Τσίπρας: Ο μαραθωνοδρόμος

Αλέξης Τσίπρας: Ο μαραθωνοδρόμος

Μπορείς να τον πεις και μαραθωνοδρόμο. Χωρίς μάλιστα να μπορείς να προεξοφλήσεις πότε θα τελειώσει ο πολιτικός μαραθώνιος που έχει αρχίσει από τα νεανικά του χρόνια. Οταν ως μαθητής και μέλος τότε της ΚΝΕ εκπροσωπούσε τους συμμαθητές του που ήταν σε κινητοποίηση απέναντι στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και με εντυπωσιακές δημόσιες εμφανίσεις στα κανάλια. Τη συνέντευξη του πιτσιρικά με το μακρύ μαλλί στο Mega τη θυμούνται ακόμη πολλοί. Για να ακολουθήσουν η Γένοβα, τα κινήματα, οι διαδηλώσεις, η εκλογή του στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας του τότε Συνασπισμού και η υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου της Αθήνας. Με πρόταση Αλαβάνου.

Ως new kid in town κέρδισε το 2006 στις δημοτικές εκλογές ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κέρδισε συμπάθειες πολύ έξω από το μικρό γαλατικό χωριό που ήταν τότε ο Συνασπισμός. Η ανάδειξή του το 2008, σε ηλικία μόλις 34 ετών, στη θέση του προέδρου του ΣΥΝ σηματοδοτεί την εισβολή του στην πολιτική ζωή. Εκτοτε απασχολεί τη δημοσιότητα συνεχώς. Και συνεχώς επιβιώνει, παρά τις παγίδες και τις προβλέψεις. Για να φτάσει ξαφνικά, από τις διαδηλώσεις κατά των μνημονίων, να θέσει υποψηφιότητα το 2012 για την πρωθυπουργία. Παρέλαβε ένα ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά που ξεπερνούσαν οριακά το 3% και τον οδήγησε με 27% να χτυπάει την πόρτα του Μαξίμου.

Ο Σαμαράς τον πολέμησε όσο κανέναν ως εκτός νόμου επικίνδυνο ταραχοποιό. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που όταν έχασε τις εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, δεν παρέδωσε τη διακυβέρνηση στον διάδοχό του. Μαζί τον πολέμησε και το ΠΑΣΟΚ, που είδε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του να μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας παρέλαβε ένα έρημο Μαξίμου και μπήκε ανυποψίαστος στην παγίδα που του έστησαν οι αυτουργοί της χρεοκοπίας. Ανοιχτή αξιολόγηση, ούτε ευρώ στα ταμεία ακόμη και για συντάξεις, ο Στουρνάρας επιτηρητής εκ μέρους των δανειστών και οι δανειστές έτοιμοι να τον καταπιούν μαζί με τη χώρα. Για κατοστάρι τον υπολόγιζαν, δύο με τρεις μήνες του έδιναν. Κι αυτός ακόμη τρέχει.

Αντεξε σχεδόν πέντε χρόνια. Τον πολέμησε λυσσασμένα η άγρια συμμορία που έχασε τα πρωτεία. Γερούν γερά και τα λοιπά. Τον τελείωσαν το ’15 γιατί δεν συμβιβάζεται, τον τελείωσαν γιατί συμβιβάστηκε, τον τελείωσαν όταν έχασε τις εκλογές, τον τελειώνουν συνεχώς. Αλλά είναι ακόμη εδώ. Στη σύνταξη Καραμανλής, ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς, ενώ αυτός διεκδικεί βάσιμα την εξουσία. Κι αν σήμερα φάει και τον Κυριάκο, θα ανακηρυχτεί δίκαια φονεύς των «κανονικών» πρωθυπουργών. Ολοι τριγύρω αλλάζουνε, αλλά ο Τσίπρας μένει. Απειλή και φόβητρο – μια ματιά στα κανάλια δείχνει για ποιους. Ελπίδα για άλλους. Και είτε τον συμπαθείς είτε όχι, αυτή είναι μαγκιά που μόνο μεγάλοι πολιτικοί διαθέτουν.

Για κατοστάρι τον υπολόγιζαν, δύο με τρεις μήνες του έδιναν. Κι αυτός ακόμη τρέχει. Αντεξε σχεδόν πέντε χρόνια. Τον πολέμησε λυσσασμένα η άγρια συμμορία που έχασε τα πρωτεία. Γερούν γερά και τα λοιπά. Τον τελείωσαν το ’15 γιατί δεν συμβιβάζεται, τον τελείωσαν γιατί συμβιβάστηκε, τον τελείωσαν όταν έχασε τις εκλογές, τον τελειώνουν συνεχώς. Αλλά είναι ακόμη εδώ. Στη σύνταξη Καραμανλής, ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς, ενώ αυτός διεκδικεί βάσιμα την εξουσία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter