Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης αδιαφορεί για την κατάρρευση του ΕΣΥ

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης αδιαφορεί για την κατάρρευση του ΕΣΥ

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε αναφορικά με την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τον τομέα της υγείας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, κατηγορώντας ευθέως την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αδιαφορεί για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, στον απόηχο της απόσυρσης από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια του Σπύρου Πνευματικού, υπό το βάρος των αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς.

«Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία» είπε, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχε εξαγγέλλει την σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

«Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός; Ότι το κράτος δεν γίνεται να δαπανά λεφτά την δημόσια υγεία επειδή είναι ακριβή» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτή η δήλωση δεν ήταν «ατυχής» ούτε «η κακιά στιγμή» αλλά φανέρωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη δεν έχει εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μείωση παροχών και αύξηση φόρων, αλλά και:

  1. διάλυση στο ΕΣΥ και στο κοινωνικό κράτος
  2. Ακρίβεια και λεηλασία του εισοδήματος.

«Βιώνουμε ημέρες απόλυτης κατάρρευσης του ΕΣΥ και αυτό δεν είναι καταναγκασμός όπως την περίοδο της τρόικας, είναι επιλογή», υπογράμμισε ακόμη ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter