Αλέξης Τσίπρας: O Μητσοτάκης τρέμει τους νέους για αυτό αποκλείει 250.000 εποχικούς εργαζόμενους που θα δουλεύουν σεζόν

Αλέξης Τσίπρας: O Μητσοτάκης τρέμει τους νέους για αυτό αποκλείει 250.000 εποχικούς εργαζόμενους που θα δουλεύουν σεζόν

«Ο κ. Μητσοτάκης μπλοκάρει την ψήφο 250.000 εργαζόμενων, κυρίως νέων, που θα δουλεύουν σεζόν σε συνθήκες γαλέρας με τον νόμο Χατζηδάκη. Τους τρέμει. Ψηφίστε και γι’ αυτούς» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας βίντεο με την επίσκεψη του σε Νέα Μουδανιά και Θέρμη.

«Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θέρμης στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Για μία ακόμη φορά κάλεσε προσωπικά τον Πρωθυπουργό να προσέλθει σε τηλεμαχία για να ακούσει ο ελληνικός λαός τα επιχειρήματα των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Λέμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η 21η του Μάη μπορεί να γίνει μια μέρα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, έχουμε σχέδιο και πλέον ξέρουμε γιατί μάθαμε από τα λάθη μας, γνωρίζουμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι. Κυρίως όμως τώρα μπορούμε, το 15 παραλάβαμε άδεια ταμεία και χρεοκοπημένη χώρα με ξένες δυνάμεις να επιβάλουν με τα μνημόνια την πολιτική τους» τόνισε.

Αναλυτικά:

«Κάποιοι λένε ότι η βροχή είναι γουρλιδικη.

Σήμερα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης την προσφυγή στις κάλπες, μόλις τις ανακοίνωσε έγινε σεισμός στην Αθήνα.

Καλού κακού στις 21 Μάη μαζί με την ψήφο μας ας σπάσουμε και το ρόδι για να ανασάνει η ελληνική κοινωνία.

Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή.

Αυτές τις 30 μέρες θα δούμε πολλά πράγματα, θα κάνει το παν για να ανατρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται, αλλά δεν θα καταφέρει.

Θα επιστρατευτούν προβοκάτσιες, fake news και αποστασίες όπως αυτή που κατήγγειλε ο κ. Βελόπουλος. Στις αποστασίες η οικογένεια Μητσοτάκη έχει το know how.

Από χθες ο κ. Μητσοτάκης λέει ανέκδοτα μέσα στον πανικό του.

Όχι αυτό που είπε ότι τιμούμε την 21η Απριλίου, αυτό είναι επειδή κάνει πολύ παρέα με τους Βορίδη και Γεωργιάδη.

Το ανέκδοτο που είπε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβαλε στα μνημόνια. Αυτή ήταν η στρατηγική της ακροδεξιάς και του Τραμπ που εμφάνιζε ως αλήθεια το ψέμα.

Σήμερα είπε ότι προκηρύσσει εκλογές για το θέμα της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, άφησε ρυθμισμένο χρέος, έβγαλε ξανά στη χώρα στις αγορές και άφησε 37 δις στα ταμεία.

Έρχεται να υποσχεθεί ότι θα βγούμε στις αγορές, κάτι που υπόσχεται από το 2019.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε την χώρα σε μια αναπτυξιακή τροχιά.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αφήνει επενδυτική βαθμίδα αλλά αφήνει το δημόσιο 44 δις μεγαλύτερο το ιδιωτικό 40 και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 10 φορές μεγαλύτερο απ’ ότι το αφήσαμε.

Λέμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η 21η του Μάη μπορεί να γίνει μια μέρα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, έχουμε σχέδιο και πλέον ξέρουμε γιατί μάθαμε από τα λάθη μας, γνωρίζουμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι. Κυρίως όμως τώρα μπορούμε, το 15 παραλάβαμε άδεια ταμεία και χρεοκοπημένη χώρα με ξένες δυνάμεις να επιβάλουν με τα μνημόνια την πολιτική τους.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να έχουμε κοινωνική συνοχή.

Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Φανταστείτε να είχαμε εμείς την πολυτέλεια να δαπανήσουμε 60 δις , θα είχαμε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, κοινωνικό κράτος και προστασία των αδύναμων, των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δαπανήσει αυτά τα χρήματα χωρίς κριτήρια και κυρίως σε ημέτερους.

Το παράκανε η Μητσοτάκης ΑΕ.

Πλέον και ξέρουμε αλλά κυρίως μπορούμε.

Θέλουμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας σχέδιο και τη δική μας εντιμότητα.

Μας λένε και που θα βρείτε τα λεφτά, βρίσκουν λεφτά μόνο για ημέτερους.

Το σχέδιο μας είναι και ρεαλιστικό και βιώσιμο.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω στη Γερμανία με τον καγκελάριο το σχέδιο μας που θα δώσει τη δυνατότητα στη μεσαία τάξη να πατήσει ξανά στα πόδια της για να ενισχύσει την οικονομία.

Δεν είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα αυτό που ζούμε στην Ελλάδα, δεν είναι κανονικότητα να έχουμε 15 εισηγμένες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο με ρεκόρ κερδοφορίας τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα.

Την επενδυτική βαθμίδα που δεν πήρε ο κ. Μητσοτάκης θα την φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας σταθερότητα και δικαιοσύνη.

Αυτές τις εκλογές θα τις κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το ποιος θα προσέλθει στις κάλπες. Θέλω να απευθυνθώ κυρίως στις νέες και τους νέους. Περίπου 500.000 νέοι ψηφοφόροι, κρίσιμη η παρουσία τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εχθρεύεται τους νέους και για αυτό δεν προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν ΝΔ αλλά προσπαθεί να τους οδηγήσει στην αποχή. Εμείς ένα πράγμα λέμε, πηγαίνετε στην κάλπη.

Μπλοκάρουν τη δυνατότητα σε 250.000 νέους εργαζόμενους να ψηφίσουν στους τόπους που δουλεύουν ως εποχικοί εργαζόμενοι.

Λέμε στους νέους ανθρώπους ένα πράγμα, είναι εκλογές ισοτιμίας της ψήφου. Λένε ότι αυτό θα οδηγήσει σε ψήφο διαμαρτυρίας, η πιο ισχυρή ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι στο καθεστώς είναι αυτή που πονάει το καθεστώς, θα πονέσει μόνο αν χάσει τις εκλογές και θα τις χάσει μόνο αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία.

Η σημαντικότερη ψήφος διαμαρτυρίας είναι αυτή που θα πονέσει το καθεστώς, μόνο η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή την 21η Μάϊου.

Το πιο τερατώδες είναι αυτό που διέταξε ο ίδιος με τις παρακολουθήσεις, τη διάλυση του ΕΣΥ, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Οι Θεσσαλονικείς έχετε δώσει μεγάλους αγώνες για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, το μήνυμα που στείλατε πριν από λίγες μέρες βουλιάζοντας την πλατεία Αριστοτέλους.

Τέσσερις άξονες και στόχοι για την κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συγκρουστούμε με νοοτροπίες δεκαετιών. Είμαστε εμείς που μπορούμε να το γκρεμίσουμε.

Θέλω να σας καλέσω αυτές τις 30 μέρες που έμειναν να μην χάσουμε στιγμή, εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες πέρα από την καθημερινή επαφή. Δεν έχουμε συστημικά ΜΜΕ με το μέρος μας, θα διεκδικήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού με επιχειρήματα.

Καλώ τον κ. Μητσοτάκη και του λέω τι φοβάσαι; Έλα να συζητήσουμε ανοιχτά και δημόσια σε έναν τηλεοπτικό σταθμό.

Αν πιστεύεις ότι αυτή είναι μια αντιπαράθεση Τσίπρα Μητσοτάκη γιατί το βάζεις στα πόδια; Έλα να συζητήσουμε.

Απευθύνομαι στο ΕΣΡ, πρέπει να τελειώσει η ασυδοσία και θέλω να ζητήσω εκπροσώπηση όλων των κομμάτων. Αν αποφασίσουν την τοξικότητα εμείς δεν θα το κάνουμε, εμείς με τις ιδέες μας θα πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει προοπτική αλλαγής στον τόπο.

Το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή; Κοινωνική προστασία ή λεηλασία.

Αλλαγή με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter