Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας (Video)
Πηγή φωτογραφίας: syriza_gr Twitter

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι η μάχη αλλαγής των συσχετισμών μπορεί να είναι δύσκολη αλλά «θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

«Σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη – Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία μας», σημείωσε επίσης.

Αναφορικά με τα σενάρια περί τρίτου γύρου βουλευτικών εκλογών, μίλησε για «εκβιαστικά» διλήμματα που θέτουν τα στελέχη της ΝΔ ώστε «να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους» και να δημιουργήσει μια «παντοδύναμη» και «ανεξέλεγκτη» κυβέρνηση.

Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε θανάτους ανθρώπων καθώς το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των τραγικών περιστατικών στην Κω όπου η 63χρονη άφησε την τελευταία της πνοή ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού φορτηγού, του θανάτου της 19χρονης εγκύου αλλα και της 63χρονης τουρίστριας στην Χαλκιδική.

«Εμείς κάναμε προσλήψεις στο ΕΚΑΒ παρότι είμαστε υπό καθεστώς σκληρής επιτροπείας. Σήμερα στην Αττική κυκλοφορούν 52 ασθενοφόρα γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα, ενώ την περίοδο 2015 – 2019 κυκλοφορούσαν 84», σημείωσε και αναρωτήθηκε: Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ – προσέλαβε 1.000 αστυνομικούς για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους στέλνουν στα τμήματα.

«Τον Δεκέμβρη του 2019 στο ΕΣΥ υπηρετούσαν 108.000. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπηρετούν 84.000 και περάσαμε μια πανδημία», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter