Αλέξης Τσίπρας: Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές

Αλέξης Τσίπρας: Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές

Το μήνυμα της ήττας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε ως «την χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς μετά τη Μεταπολίτευση» έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας από το γεμάτο με κόσμο κλειστό γυμναστήριο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές και έθεσε τα πολιτικά διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης. «Και θα ηττηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έρθει πρώτος και με διαφορά. Γιατί πια όλοι ξέρουμε ότι δίπλα στο δίλημμα: Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, υπάρχει και το δίλημμα: ΣΥΡΙΖΑ ή αισχροκέρδεια. Και η απάντηση θα είναι συντριπτική Θα είναι Δημοκρατία Θα είναι καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέλος της αισχροκέρδειας των μεγάλων συμφερόντων. Θα είναι η επιστροφή της δικαιοσύνης, παντού», δήλωσε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, με αφορμή την διάψευση των δημοσκόπων στις πρόσφατες κυπριακές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας έστείλε μήνυμα σε όσος προεξοφλούν την νίκη της Νέας Δημοκρατίας με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα. «Το έχω ξαναπεί. Ανάμεσα στις προεκλογικές τακτικές και τις μετεκλογικές εξελίξεις, μεσολαβούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Οι εκλογές. Οι εκλογές και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Όπως εχθές στην Κύπρο, που έπεσαν πάλι μόνο 12 μονάδες έξω από το τελικό αποτέλεσμα. Και πάλι όλως τυχαίως έπεσαν έξω εις βάρος του υποψήφιου της αριστεράς. Για αυτό πιστέψτε με, η ανατροπή έχει ήδη γίνει, να ξέρετε ότι το εννοώ. Είμαστε μπροστά, και η καθαρή νίκη μας θα ανοίξει το δρόμο για τη προοδευτική διακυβέρνηση το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αποκαλύψεις τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για την Greek Mafia που έδινε εντολές την ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ποιος αλήθεια θα μας προστατέψει από τους προστάτες; Διότι δεν ήταν σχήμα λόγου αυτό που είπα στη Βουλή. Ότι επι των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ από το 2019 διοικείται από τη Greek Mafia. Είναι μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες αποκαλύψεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε: «Για τη διαφθορά στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας. Για την ασυλία των επίορκων αστυνομικών Για τη διασύνδεσή και το αλισιβερίσι των μαφιόζων με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ-ΑΣ.

«Ανατριχιάζει κάθε πολίτης με όλα αυτά, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζει, με τις τελευταίες αποκαλύψεις που βλέπουν της δημοσιότητας από το Βήμα και το Documento. Στο Documento κάνουν μηνύσεις, στο Βήμα δεν τολμάνε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις:
  • Γνώριζε ο ίδιο ή ο υπουργός του, τη παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη;
  • Πώς μπορεί να μιλά για «κάθαρση», όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;
  • Είναι συνομιλητές της μαφίας Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και σήμερα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου;
  • Είναι συνομιλητής της μαφίας ο διευθυντής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη;

«Χρωστάνε μια απάντηση. Για όσα σκοτεινά συμβαίνουν σήμερα, όχι μόνο στην ΕΥΠ, αλλά ακόμη και στην Ελληνική Αστυνομία» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Που είναι άραγε σήμερα οι Μακεδονομάχοι των πλατειών» διερωτήθηκε παράλληλα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενος στην εργαλειοποίηση του Μακεδονικού ζητήματος από την Νέα Δημοκρατία και συμπλήρωσε: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού στην Αριστερά». «Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να μας κάνει μαθήματα πατρωτισμού» είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο ίδιος έδωσε το περίγραμμα για το πώς θα είναι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. «Θα είναι πάνω απ’ όλα μία κυβέρνηση βαθιά δημοκρατική. Θα έχει περισσότερες γυναίκες υπουργούς από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα. Θα πλουτίσει τις γραμμές της με νέες και νέους, με ικανότητες και γνώσεις στο αντικείμενο τους και όχι με γόνους της πολιτικής ελίτ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Θα βάλουμε έτσι τέρμα :Στο εργασιακό καθεστώς της ζούγκλας. Στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας. Στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Στη φορολογική ασυλία των εταιριών που κερδοσκοπούν στο ρεύμα, το πετρέλαιο και τα είδη πρώτης ανάγκης. Στα εμπόδια που κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ σε χιλιάδες νέα παιδιά. Στην πανεπιστημιακή αστυνομία, που θα τη στείλουμε στις γειτονιές για να προστατεύει τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα. Στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Aναφερόμενος στο θέμα  των συνεργασιών είπε ότι δεν ανοίγει μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και δήλωσε ότι «ο μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι η δεξιά του κου Μητσοτάκη». «Δεσμευτήκαμε, λοιπόν, ότι αμέσως μετά την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην κάλπη της απλής αναλογικής θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας», είπε.

«Έθεσα τη περασμένη Τετάρτη στο Περιστέρι το διακύβευμα της μάχης που έχουμε να δώσουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες ενόψει των εκλογών. Μητσοτάκης ή Δημοκρατία. Θα περίμενα από τη πλευράς της κυβέρνησης να απαντήσουν ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι. Ότι οι λέξεις Μητσοτάκης και Δημοκρατία δεν είναι ετερώνυμες. Αντί αυτού όμως μου απάντησαν ότι βάζω το πήχη της σύγκρισης ανάμεσα στο Μητσοτάκη και τη Δημοκρατία, γιατί δε τολμάω να βάλω το πήχη της σύγκρισης ανάμεσα στον Μητσοτάκη και στην αφεντιά μου. Τους απαντάω: Τη σύγκριση δε τη φοβήθηκα ποτέ. Άλλος φεύγει τρέχοντας από τις συνεδριάσεις της Βουλής, κλέβοντας το ρόλο του προεδρείου και κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών πρόωρα για να μην απαντήσουν. Άλλος το βάζει στα πόδια εφτά χρόνια τώρα και αρνείται πεισματικά μια ανοιχτή τηλεοπτική αναμέτρηση εφ’ όλης της ύλης» συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατέληξε επισημαίνοντας: «Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Γιατί είναι μια μάχη για την κοινωνία και την πατρίδα. Για την αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Και είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια μάχη νικηφόρα. Γιατί η αλλαγή είμαστε εμείς. Η αλλαγή είναι ο καθένας από μας. Θα νικήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύψεις Greek Mafia: Φίλια πυρά αλλά επιμένουν στη λάσπη κατά του Documento

Αλέξης Τσίπρας: Το κράτος δικαίου έγινε παρακράτος Μητσοτάκη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter