Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει στη ΝΔ η φωτογραφία του πρωθυπουργού από την εκδρομή του στην Πάρνηθα

Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει στη ΝΔ η φωτογραφία του πρωθυπουργού από την εκδρομή του στην Πάρνηθα

Αλγεινές εντυπώσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ, έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Documento, συνοδευόμενη από την αντίστοιχη φωτογραφία ότι την Κυριακή ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Πάρνηθα για να κάνει mountain bike και φωτογραφιζόταν, μέσα στην καλή χαρά με πολίτες που επίσης αντικανονικά είχαν βρεθεί εκεί.

Η επίσημη γραμμή είναι ότι «η αντιπολίτευση σπεκουλάρει πάνω στις ανθρώπινες στιγμές του πρωθυπουργού». Μόνο που δεν πείθει ούτε τους ατυχείς βουλευτές του κόμματος που καλούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα να την υπερασπιστούν. 

Όπως έλεγε εις εξ αυτών «να δω τι άλλη μαλ… θα μας βάλουν να πούμε». 

Μέχρι και το ότι «ο πρωθυπουργός είναι γυμνασμένος και fit», προβάλλουν ορισμένοι. 

Οι πιο σοβαροί λένε ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε αρνητικά έναν πρωθυπουργό που σηκώνει τέτοιο βάρος όταν προσπαθεί σε κάποιες στιγμές να αποφορτιστεί από την ένταση”. Ωστόσο ακόμη και οι ίδιοι οι βουλευτές γνωρίζουν ότι αυτά είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις». 

Με την εκδρομή στην Πάρνηθα και την φωτογραφία που αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει όλες τις συστάσεις περί ατομικής ευθύνες με τις οποίες “πυροβολεί” τους πολίτες εδώ και οκτώ μήνες. Εάν ο πρωθυπουργός της χώρας δεν επιδεικνύει ατομική ευθύνη και δεν τηρεί υποδειγματικά τα μέτρα και τις συστάσεις πώς απαιτεί από τους πολίτες να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη; Έδειξε ότι παραβιάζει όλες τις “αυστηρές συστάσεις και απαγορεύσεις” του Νίκου Χαρδαλιά και αναιρεί το συνολικό κυβερνητικό αφήγημα. 

Ο πρωθυπουργός κινήθηκε εκτός των ορίων της κατοικίας του, όχι για την άσκηση των καθηκόντων του, αλλά για προσωπική του διασκέδαση, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο μέσος πολίτης που θα πέσει πιθανότατα σε μπλόκο και θα πληρώσει το αντίστοιχο πρόστιμο. Εκ των υστέρων προσπαθούν να προβάλλουν ότι “η προσωπική άσκηση πλησίον της οικίας αποτελεί σύσταση και όχι απαγόρευση” και κακώς έχει προβληθεί σαν τέτοια. 

Επίσης φωτογραφήθηκε αγκαλιά με πέντε πολίτες δίχως κανένα προστατευτικό μέτρο, γελοιοποιώντας από μόνος του την υποχρέωση μάσκας ακόμη και σε ανοικτούς χώρους. Παρεμπιπτόντως γελοιοποίησε και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων κατά το τετραήμερο του Πολυτεχνείου, δήθεν για λόγους υγείας και μαζί τους καθηγητάδες που έσπευσαν να υπερασπιστούν την απαγόρευση. Εν τέλει ακόμη και οι πιο ευνοϊκά διακείμενοι βουλευτές λένε: “Καταλαβαίνουμε ότι είναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε πίεση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος, δεν έπρεπε να το κάνει και κυρίως δεν έπρεπε να φωτογραφηθεί. Τι θα λέμε τώρα εμείς στους ψηφοφόρους μας για την τήρηση των μέτρων όταν τα παραβιάζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός;”. Οι ίδιοι προσθέτουν και την μόνιμη επωδό “…αλλά δεν είναι και το ίδιο με τον Πολάκη, που φωτογραφήθηκε σε κλειστό χώρο σε γλέντι”. Αυτό τους καίει…

Εκείνο που επίσης σχολιάζουν, συμφωνώντας δίχως να το θέλουν με την αντιπολίτευση είναι ότι “η φωτογραφία αποδεικνύει την έλλειψη ενσυναίσθησης του πρωθυπουργού”. Εν ολίγοις και σε συνδυασμό με το χαρούμενο στιγμιότυπο από τον Τερκενλή στην Θεσσαλονίκη ότι “με αυτές τις εικόνες ο πρωθυπουργός δεν δείχνει καθόλου να συμπονά και να συμπάσχει με τον κόσμο που αγωνιά για την ζωή του και υποφέρει από τις συνέπειες της καραντίνας στην επιβίωσή του”. Οι λίγοι, οι πιο επικριτικοί, συμφωνούν με τον Βαγγέλη Αντώναρο, “το Μαξίμου δείχνει να είναι γεμάτο Μαρίες Αντουανέτες που πλαισιώνουν τον Λουδοβίκο Καπέτο”. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter