Αλησμόνητη βραδιά ανατροπών και θαυμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Αλησμόνητη βραδιά ανατροπών και θαυμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η χθεσινή βραδιά (5/11) ήταν ίσως η πιο θεότρελη αγωνιστική των τελευταίων χρόνων στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν η βραδιά των ανατροπών ήταν το πιο απίθανο σενάριο που υλοποιήθηκε και που δεν μπορούσε να φανταστεί ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος ότι θα μπορούσε να συμβεί, αλλά συνέβη. Αυτό ήταν και είναι το ποδόσφαιρο!

Και τι δεν είδαμε χθες στα οκτώ πρώτα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής των ομίλων. Κατ’ αρχήν ανατροπές στο σκορ στα 4 από τα οκτώ ματς! 

Γκολ, θέαμα και ανατροπές

Είδαμε το πιο απίθανο σε σασπένς και παγκόσμιες πρωτοτυπίες παιχνίδι, σαν αυτό που έγινε στο Λονδίνο μεταξύ Τσέλσι και Αγιαξ και το οποίο έληξε ισόπαλο 4-4! Με τον Αγιαξ να προηγείται 4-1, να μένει με εννέα παίκτες, πράγμα που έδωσε το δικαίωμα στους Λονδρέζους να φθάσουν στην ισοφάριση. Σε ένα θεοπάλαβο ματς με οκτώ γκολ που μέτρησαν κι ένα που ακυρώθηκε λόγω VAR. Με τους γηπεδούχους να χρειάζονται δύο πέναλτι και δύο αποβολές του αντιπάλου για να φθάσουν στην ισοφάριση. Με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν τα δύο από τα τέσσερα τέρματα τους από αυτογκόλ των αντιπάλων! Όμως…

…Περισσότερο και από το πλούσιο σκορ εκείνο που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων και θα μνημονεύεται χρόνια ήταν η φάση του 68ου λεπτού. Στο σημείο εκείνο, στην ίδια φάση αποβλήθηκαν δύο παίκτες του Αγιαξ με 2η κίτρινη κάρτα και δόθηκε παράλληλα πέναλτι στην Τσέλσι που εκείνη τη ώρα έχανε με 2-4! Δυο αποβολές κι ένα πέναλτι στην ίδια φάση δεν έχει υπάρξει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε κανονική ροή αγώνα. Πρωταγωνιστής εδώ, ο Ιταλός διαιτητή Ρόκι, ο οποίος στο 84΄ ακύρωσε πέμπτο γκολ των γηπεδούχων μέσω VAR! Να σημειωθεί πως στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ο Αγιαξ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να κάνει το 4-5 αν και αγωνιζόταν με δύο παίκτες λιγότερους από το 68’…

Θεαματική ανατροπή όμως, έκανε και η Ντόρτμουντ που βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο μέσα στο γήπεδο της από την Ιντερ με 0-2. Όμως με αντεπίθεση διαρκείας στο β’ μέρος κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Μπραντ στο 84’ με 3-2!

Νίκη με ανατροπή πέτυχε κι η Βαλένθια, που αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, θριάμβευσε με 4-1 επί της Λιλ στο «Μεστάγια».

Την… συνήθη ανατροπή της σημείωσε και η Λίβερπουλ με 2-1 επί της Γκενκ που προηγήθηκε στο σκορ αλλά δεν άντεξε στο Ανφιλντ, παρά το γεγονός ότι έχασε μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά να φέρει το ματς στα ίσια…

Στη Νάπολι η φιλοξενούμενη Ζάλτσμπουργκ προηγήθηκε στο σκορ αλλά η Νάπολι ισοφάρισε σε 1-1. Ο νεαρός Νορβηγός επιθετικός των Αυστριακών, Χάαλαντ που πέτυχε το γκολ με πέναλτι, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έφτασε τα 7 γκολ στα πρώτα του τέσσερα ματς στην ιστορία της διοργάνωσης!

Στα αξιοσημείωτα τη απίθανης βραδιάς το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έπεσε θύμα έκπληξης αφού κόλλησε στο 0-0 με την Σλάβια Πράγας στο Καμπ Νου, ενώ μεγάλο διπλό σημείωσε η Λειψία στη Ρωσία επί της Ζενίτ με 2-0.

Τέλος να πούμε ότι με τα χθεσινά αποτελέσματα καμία ομάδα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της από τόσο νωρίς στην επόμενη φάση…

Συνοπτικά:

5ος Όμιλος

Λίβερπουλ – Γκενκ 2-1 (14′ Βαϊνάλντουμ, 53′ Τσάμπερλεϊν – 41′ Σαματά)

Νάπολι – Ζάλτσμπουργκ 1-1 (44′ Λοσάνο – 11′ πεν. Χάαλαντ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λίβερπουλ 9

Νάπολι 8

Ζάλτσμπουργκ 4

Γκενκ 1

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα – Σλάβια Πράγας 0-0

Ντόρτμουντ – Ιντερ 3-2 (51′ 77′ Χακίμι, 84′ Μπραντ – 5′ Μαρτίνες, 40′ Βεσίνο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρτσελόνα 8

Ντόρτμουντ 7

Ίντερ 4

Σλάβια Πράγας 2

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ – Λειψία 0-2 (45+4′ Ντέμε, 63′ Ζάμπιτσερ)

Λιόν – Μπενφίκα 3-1 (4′ Άντερσεν, 33′ Ντεπάι, 89′ Τραορέ – 78′ Σεφέροβιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λειψία 9

Λιόν 7

Ζενίτ 4

Μπενφίκα 3

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι – Άγιαξ 4-4 (5′ πεν. 71′ πεν Ζορζίνιο, 63′ Αθπιλιπουέτα, 74′ Τζέιμς – 2′ αυτ. Άμπραχαμ, 20′ Πρόμες, 35′ αυτ. Κέπα, 55′ Φαν Ντε Μπέεκ)

Βαλένθια – Λιλ 3-1 (66′ πεν. Παρέχο, 82′ αυτ. Σουμαορό, 84′ Κοντογκμπιά – 25′ Όσινχεν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Άγιαξ 7

Τσέλσι 7

Βαλένθια 7

Λιλ 1

Attachments area

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter