Αλήθεια, γίνονται «εξονυχιστικοί έλεγχοι» στο αεροδρόμιο Αθηνών;

Αλήθεια, γίνονται «εξονυχιστικοί έλεγχοι» στο αεροδρόμιο Αθηνών;

Μπορεί να έχουμε κατακλυσθεί με φωτογραφίες από εξονυχιστικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο Αθηνών, για καραντίνες και για τεστ του κορονοϊού, μόνον που πολλαπλασιάζονται οι φωνές που δηλώνουν μια διαφορετική κατάσταση.

Η χώρα μπήκε στις 15 Ιουνίου στην επόμενη φάση για να υποδεχθεί τους τουρίστες με επιλεκτικούς ελέγχους, αλλά φαίνεται πως είναι ανεπαρκείς αν πιστέψουμε το γράμμα που ακολουθεί και έφτασε στο documentonews.gr:

Οι “εξονυχιστικοί έλεγχοι” στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας

Η πτήση της Lufthansa LH1284 από Φραγκφούρτη της 18 Ιουνίου περιείχε εκτός από Έλληνες επίσης Γερμανούς και Πολωνούς. Επίσης είχε επιβάτες από το Μεξικό και την Βραζιλία δυο χώρες στις οποίες ο κορονοϊός παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση.

Ο «Χοσέ» από την Βραζιλία περίμενε, όπως είχε διαβάσει, να βιώσει τα αυστηρότατα μέτρα στο ελληνικό διεθνές αεροδρόμιο όπως τεστ για τον ιό, παραμονή σε ξενοδοχείο μια ημέρα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα κλπ.

Αντ’ αυτού δεν βρήκε ..τίποτα!

Ούτε τεστ του έκαναν, ούτε σε ξενοδοχείο τον παρέπεμψαν. «Μόνο σε ένα φυλλάδιο μας έβαλαν να γράψουμε από που ερχόμαστε και που θα μείνουμε στην Ελλάδα αν μας χρειαστούν. Ούτε τεστ, ούτε ξενοδοχείο. Ούτε καν θερμομέτρηση δεν μας έκαναν!»

Όμως αυτή η απουσία παντελούς ελέγχου εξέπληξε τον φίλο μας. «Όταν ήμουνα στους ιμάντες και περίμενα την βαλίτσα μου περνάει ένας υπάλληλος του αεροδρομίου. Τον ρωτάω λοιπόν. “Έρχομαι από Βραζιλία. Θα υπάρξει κάποιος έλεγχος, κάποιο τεστ όπως διαβάσαμε;”

Και αυτός μου απαντάει: “Πήγαινε μετά τους ιμάντες να σε θερμομετρήσουνε”.

Εγώ απλά περίμενα να έρθει η βαλίτσα μου και όταν ήρθε την πήρα κι έφυγα. Κανείς δεν με ρώτησε τίποτα, κανείς δεν με σταμάτησε!»

Εμιλιάνο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter