Αλιάκμονας: Συγκλονιστικές πτυχές της τραγωδίας με το νεκρό βρέφος – Τι λέει ο συνήγορος της κατηγορούμενης

Αλιάκμονας: Συγκλονιστικές πτυχές της τραγωδίας με το νεκρό βρέφος – Τι λέει ο συνήγορος της κατηγορούμενης
Φωτογραφία: ΕΡΤ

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η τραγική υπόθεση με το νεκρό βρέφος στον ποταμό Αλιάκμονα. Η 29χρονη μητέρα του παιδιού κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του μόλις 11 μηνών βρέφους της και ειδικότερα ότι πέταξε το μωρό της στα «παγωμένα» νερά του ποταμού Αλιάκμονα

Αλιάκμονας: «Δεν σκότωσα το παιδί μου», λέει η μητέρα του βρέφους

Η μητέρα φέρεται να έφυγε μαζί με το παιδάκι της από το σπίτι όπου διαμένει με τους γονείς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, την Πρωτοχρονιά επέστρεψε στο σπίτι, μόνη της δίχως το παιδί, με αποτέλεσμα οι δικοί της να ενημερώσουν τις Αρχές. Οι αστυνομικοί ρώτησαν επανειλημμένα τη μητέρα για το που είχε αφήσει το βρέφος. Δίχως όμως να λάβουν σαφείς απαντήσεις καθώς η μητέρα έπεφτε σε διαρκείς αντιφάσεις και δεν έδινε ξεκάθαρη απάντηση.

«Δεν έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα του συμβάντος»

«Δεν έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα του συμβάντος» τόνισε σε δήλωσή του στο documentonews.gr τη Δευτέρα ο δικηγόρος, Αντώνιος Μπιδέρης, συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης μητέρας στη Βέροια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Αντώνιος Μπιδέρης, «η κατηγορούμενη αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της έχει ασκηθεί», ενώ όπως επισημαίνει «δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το αποτέλεσμα του συμβάντος».

Η μητέρα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και της ανακρίτριας, ωστόσο πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

«Πήραμε προθεσμία 48 ωρών από την ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί» υπογραμμίζει στο documentonews.gr ο Αντώνιος Μπιδέρης.

Η 29χρονη κατά τη μεταφορά της φέρεται να ισχυρίστηκε έξω από το γραφείο της ανακρίτριας ότι δεν σκότωσε η ίδια το παιδί και ότι δεν «ξέρει τι έγινε».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter