Αλιβιζάτος προς υποψηφίους: Μην τυπώνετε ψηφοδέλτια!

Αλιβιζάτος προς υποψηφίους: Μην τυπώνετε ψηφοδέλτια!

Λίγες ώρες πριν το δεύτερο και τελευταίο debate των υποψηφίων για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, άρχισαν τα χτυπήματα κάτω από τη… μέση!

Και αυτό γιατί έφτασαν πληροφορίες στην Επιτροπή Αλιβιζάτου ότι κάποιοι υποψήφιοι τυπώνουν ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε και μάλιστα ομόφωνα ότι αυτό θα γίνει μόνο από την Επιτροπή και θα μοιράζονται στους ψηφοφόρους την ώρα της κάλπης!

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, λοιπόν, με ανακοίνωσή του – στην οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζονται οι υποψήφιοι που προχώρησαν στην εκτύπωση ψηφοδελτίων – αναφέρει ότι «αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή». Και επισημαίνει ότι η ομόφωνη απόφαση που ελήφθη για εκτύπωση των ψηφοδελτίων μόνο από την Επιτροπή, δεν έγινε μόνο για να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου, αλλά και για να μην επαναληφθούν παλαιοκομματικές πρακτικές διανομής σταυρωμένων ψηφοδελτίων από πριν!

Η ανακοίνωση Αλιβιζάτου:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή.

Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Αντίδραση Ανδρουλάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του υποψηφίου Νίκου Ανδρουλάκη, που έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «ωμή παραβίαση των αποφάσεων που έχει λάβει η επιτροπή Αλιβιζάτου για τις εκλογές», αλλά και για «δείγμα παλαιοκομματικής νοοτροπίας». Και προσέθεσε πως τέτοιες πρακτικές πλήττουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανανέωση της Δημοκρατικής Παράταξης, για τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού που θα σέβεται τους πολίτες. Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια που μοιράζονται «και να αφεθεί η αρμόδια επιτροπή να διεξαγάγει τις εκλογές χωρίς παρεμβάσεις, και κυρίως να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας».

Ο Ραγκούσης ζητά ονόματα

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει τυπώσει ούτε ένα ψηφοδέλτιο και ζητά από την επιτροπή Αλιβιζάτου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που γνωρίζει ότι τύπωσαν ψηφοδέλτια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις της, καθώς όπως τονίζει «δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ύποπτοι». Και αυτό, γιατί η ανακοίνωση Αλιβιζάτου κάνει λόγο για «αρκετούς υποψηφίους», χωρίς να ξεκαθαρίζει ποιοι είναι αυτοί. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται ενοχλημένος από τη διατύπωση Αλιβιζάτου, καθώς όπως έλεγαν συνεργάτες του στο documentonews.gr «με αυτό τον τρόπο, στοχοποιούνται όλοι».

Ποιους «φωτογραφίζει» ο Σταύρος;

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την πρακτική όσων συνυποψηφίων του έσπευσαν να τυπώσουν δικά τους ψηφοδέλτια. Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, κατηγορεί για παλαιοκομματισμό «μερικούς που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του». Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

Η ανακοίνωση Θεοδωράκη:

«Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς μάλιστα που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου».

Γ. Μανιάτης: «Θλιβερός πρωταγωνιστής ο παλαιοκομματισμός»

Έκκληση σε όσους υποψηφίους προχωρούν σε χτυπήματα… κάτω από τη μέση απηύθυνε ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «παλαιοκομματισμό¨.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Μανιάτης αναφέρει:

«Θλιβερός πρωταγωνιστής ο παλαιοκομματισμός. Γεγονός που δείχνει πως οι αντιλήψεις, οι πρακτικές των μηχανισμών και η προσβολή του δικαιώματος των πολιτών να επιλέγουν ελεύθερα, είναι ακόμη για κάποιους η μοναδική «πολιτική» που ξέρουν να ασκούν.

Ζητώ να βγουν από μόνοι τους οι υποψήφιοι που το επιχείρησαν και να ομολογήσουν το λάθος τους, να ζητήσουν συγγνώμη από τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Αν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει η επιτροπή Αλιβιζάτου να δημοσιεύσει τα ονόματά τους.

Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες, την ερχόμενη Κυριακή να προσέλθουν μαζικά για να απομονώσουν όλους αυτούς που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ψήφο τους.

Ελάτε να συντρίψουμε μαζί τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των μηχανισμών και να δημιουργήσουμε ένα νέο Κίνημα που στηρίζεται στις αξίες της Διαφάνειας και της Αξιοπιστίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter