Αλιευτικό σκάφος της Κίνας βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό – Αγνοούνται 39 ναυτικοί

Αλιευτικό σκάφος της Κίνας βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό – Αγνοούνται 39 ναυτικοί

Κινεζικό αλιευτικό σκάφος αναποδογύρισε στον Ινδικό Ωκεανό και τα 39 μέλη του πληρώματός του αγνοούνται, μετέδωσε την Τετάρτη Μέσο Ενημέρωσης της χώρας.

«Μέχρι τώρα, δεν έχει βρεθεί κανένας από τους αγνοούμενους», ανέφερε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε να διεξαχθεί άμεσα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το πλήρωμα του σκάφους αποτελείται από 17 υπηκόους Κίνας, 17 υπηκόους Ινδονησίας και 5 υπηκόους Φιλιππίνων, διευκρίνισε το CCTV.

Σκάφη από την Αυστραλία και άλλες χώρες μετέβαιναν στο σημείο του ναυαγίου. Η Κίνα ανέπτυξε δυο πλοία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας, συνέχισε το δίκτυο.

Η κινεζική κυβέρνηση επικοινώνησε κατεπειγόντως με τις πρεσβείες και με τα προξενεία της στην Αυστραλία, στη Σρι Λάνκα, στις Μαλδίβες, στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και άλλες χώρες για να ενημερώσει σχετικά με το συμβάν και να ζητήσει συνδρομή ώστε να διεξαχθεί συντονισμένη επιχείρηση, κατά το CCTV.

Η Κίνα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο σκαφών ανοικτής θαλάσσης ικανών να αλιεύουν σε μεγάλα βάθη στον κόσμο, με τον αριθμό τους να εκτιμάται το 2022 πως έφθανε τα 564.000, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Όμως, λόγω της ανάλωσης των αλιευμάτων, τα κινεζικά σκάφη αναγκάζονται να πλέουν ολοένα πιο μακριά, με αποτέλεσμα διάφορες νομικές διενέξεις, ενώ αρκετά έχουν εμπλακεί σε ναυτικά δυστυχήματα. Δυο μέλη του πληρώματος κινεζικού αλιευτικού, υπήκοοι Κίνας, έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο όταν το σκάφος τους ναυάγησε στα ανοικτά των Φιλιππίνων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter