Άλκης Καμπανός: Τι είπαν οι δύο φίλοι του για τη δολοφονία του – Το χτύπημα με το δρεπάνι και το λευκό Citroen

Άλκης Καμπανός: Τι είπαν οι δύο φίλοι του για τη δολοφονία του – Το χτύπημα με το δρεπάνι και το λευκό Citroen

Στην πρώτη δικάσιμο για το μήνα Φεβρουάριο στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, και τέταρτη κατά σειρά, κατέθεσαν δυο φίλοι του που βρίσκονταν στο σημείο, ένας εξ’ αυτών ο Δημήτρης Κ. ο οποίος δέχθηκε το χτύπημα με το δρεπάνι.

Οι μαρτυρίες τους ανέδειξαν και σε αυτή τη δικάσιμο πόσα άτομα είχαν ενεργό ρόλο επάνω στον Άλκη, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας ο Νίκος Τ., ήταν αποκαλυπτικός όσον αφορά τα γεγονότα όχι τόσο στην οδό Γαζή, αλλά στην οδό Πλαστήρα που είχαν παρκάρει τα δυο αμάξια οι κατηγορούμενοι.

Το χτύπημα με το δρεπάνι

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον 20χρονο Δημήτρη Κ. να περιγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης με το δρεπάνι:

«Εγώ δεν κατάλαβα πολλά, είδα τον ένα που είχε το δρεπάνι να έρχεται κατά πάνω μου. Εγώ ήμουν πάνω-πάνω στα σκαλάκια. Μπροστά μου δεν είχα κανέναν, ο Άγγελος και ο Άλκης ήταν από πάνω. Γύρισα για να το φάω πίσω, για να μην το φάω μπροστά. […] Κάνω πέντε βήματα, περνάω τα κάγκελα και βγαίνω στην Παπαναστασίου. Κατέβηκα και βγήκα στην Πλαστήρα. Όταν έστριψα τους είδα να γυρνάνε στα δυο αμάξια τους. Πρέπει να ήταν 7-8 άτομα. Βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα το πόδι μου. Βρήκα τον Νίκο του είπα να με βοηθήσει και πήγα στο ΕΚΑΒ που είχε έρθει. Το ασθενοφόρο με πήρε μετά από 30’. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο Άλκης ήταν νεκρός. Φωνάζανε «Ρ1, Ρ1» στο ασθενοφόρο, οπότε υπέθεσα ότι είναι κάποιος κωδικός».

Στη συνέχεια όταν έλαβε το λόγο ο Κ. Τσάκος, συνήγορος του δέκατου κατηγορουμένου, ο οποίος έφερε το δρεπάνι, δήλωσε τα εξής: «Ο εντολέας μου είναι αυτός που σας χτύπησε. Για λογαριασμό του σας ζητώ συγγνώμη και μακάρι να γύριζε το χρόνο πίσω και να μπορούσε να αλλάξει κάτι. Ο κατηγορούμενος σας ζητά την ειλικρινή του συγγνώμη

Για την πράξη αυτή ο 10ος κατηγορούμενους κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς θεωρήθηκε ότι αν το δρεπάνι τον έβρισκε μπροστά και όχι στον γλουτό, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει το θάνατο του.

Επιβεβαιώνονται τα 7 άτομα πάνω στον Άγγελο και τον Άλκη

Όπως προέκυψε και από την κατάθεση του προηγούμενου μάρτυρα και θύματος, Άγγελου Β., αλλά και από τις καταθέσεις των θυμάτων στην ανακρίτρια τα άτομα που ήταν ενεργά στην επίθεση στον Άλκη και τον Άγγελο δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα 8. Συγκεκριμένα σήμερα σε ερωτήσεις του συνηγόρου Σιμόπουλου, ο Δημήτρης Κ. ανέφερε:

  • Λέτε ότι γυρνάω τα μάτια μου και βλέπω κάτι. Βλέπετε πόσα άτομα χτυπούσαν ποιον;
  • Θυμάμαι 2-3 άτομα πάνω στον Άγγελο, και 5 πάνω στον Άλκη.
  • Είχατε πει στην ανακρίτρια 4 άτομα πάνω στον Άλκη και ο ένας ήταν με το ρόπαλο. Και για τον Άγγελο είπατε 2-3.
  • […]
  • Άρα στο σημείο ήταν 7 άτομα;
  • Ναι, αλλά…
  • Είδατε ή όχι. Αυτούς που είδατε.
  • Ναι.
  • […]
  • Εσείς έχετε ένα στιγμιότυπο, αυτό είναι τα 7 άτομα στην επίθεση;
  • Ναι.

Νίκος Τ. : ο αποκαλυπτικότερος μάρτυρας

Ο επόμενος μάρτυρας, Νίκος Τ., θύμα και αυτός της επίθεσης που κατάφερε να γλιτώσει εγκαίρως, υπήρξε μέχρι στιγμής ο πιο αποκαλυπτικός από όλους όσους κατέθεσαν μέχρι στιγμής. Ο νεαρός κατάφερε να σκιαγραφήσει το πόσα άτομα βρίσκονταν όχι μόνο στην οδό Γαζή που γίνεται η επίθεση, αλλά και πέριξ της Πλαστήρα. Ενδιαφέρον προκαλεί μια ατάκα των κατηγορουμένων στην έναρξη της επίθεσης, την οποία ανέφερε στο δικαστήριο, η οποία δείχνει ότι η επίθεση είχε στόχο άτομα, τα οποία όμως δεν ήταν η παρέα του Άλκη.

«Εγώ αντίκρισα μπροστά μου 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα ακούσει κάποιον να απαντάει. Μετά άκουσα κάποια λόγια μεταξύ των κατηγορουμένων: «δεν είναι αυτοί, δεν τους ξέρω». Και μετά είπε ένας «στα αρχίδια μας, πάμε», και ήρθαν κατά πάνω μας. […]

Το λευκό Citroen και οι καρέκλες

«Αντίκρισα έναν μπροστά μου με μαχαίρι και έναν με λοστό. Ενώ κατέβαινα τα σκαλιά ένας με ρίχνει μερικές μπουνιές. Δεν μπορώ να τον περιγράψω. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα με άφησε ο συγκεκριμένος, δεν ξέρω γιατί, και έφυγα προς την Πλαστήρα. Ενώ βγήκα στην Πλαστήρα βρίσκω ένα άτομο μέσα στο λευκό αμάξι που πήγε να βγει να με κυνηγήσει. Μετά είδα κάποια άτομα να έρχονται προς τα εμάς, που θέλανε να βοηθήσουν.»

Αργότερα ο μάρτυρας σε ερωτήσεις του κ. Σιμόπουλου, συνηγόρου του 1ου κατηγορούμενου που οδηγούσε το λευκό Citroen, αναφέρθηκε στην ομάδα ατόμων, πιθανότατα οπαδών του Άρη που βρίσκονταν σε παρακείμενο μαγαζί, που εμφανίζονται σε βίντεο να πετούν καρέκλες στα αμάξια των κατηγορουμένων καθώς αυτοί αποχωρούν:

  • Εσείς το άσπρο αυτοκίνητο το έχετε δει να κινείται;
  • Όχι
  • Τον πρώτο κατηγορούμενο τον θυμάστε;
  • Όχι.
  • Σε πόσα δευτερόλπετα έρχονται για βοήθεια άτομα;
  • 3’’ θέλουμε για να πάμε στο devido [μαγαζί στην γωνία Πλαστήρα με Παπαναστασίου]
  • Σε πόσα δευτερόλεπτα βλέπετε τα άτομα σε βοήθεια;
  • Σε 5’’.
  • Άρα μόλις έρχονται τα άτομα προς τα πάνω τους τελειώνει και το επεισόδιο.
  • Μετά από μερικά δευτερόλεπτα το επεισόδιο είχε τελειώσει, από τη στιγμή που ήρθαν προς τα πάνω οι υπόλοιποι.

Από αυτά που αναφέρθηκαν στην τέταρτη δικάσιμο συνεχίζει να ξεδιαλύνεται το σημείο της δολοφονίας στην οδό Γαζή. Ένα άτομο [1ος κατηγορούμενος], τουλάχιστον κατά το πρώτο μισό της επίθεσης [30’’], βρισκόταν μέσα στο λευκό Citroen στην οδό Πλαστήρα. Αδιευκρίνιστο παραμένει από τις σημερινές ερωταπαντήσεις, αν στο Citroen ήταν παρών και δεύτερο άτομο όσο γινόταν η επίθεση. Επίσης προκύπτει ότι άλλος ένας απομακρύνθηκε για λίγα δευτερόλεπτα από το σημείο της επίθεσης, κυνηγώντας τον Σπύρο και τον Νίκο. Παράλληλα, με δεδομένο ότι όπως όλα δείχνουν ο 12ος κατηγορούμενος δεν κατέβηκε επίσης από το αμάξι του, καθώς πραγματογνωμοσύνη που έγινε στο GPS του αμαξιού το δείχνει να κινείται εκείνη την ώρα, προκύπτει ότι τουλάχιστον 2-3 άτομα απουσιάζουν από την ενεργό δολοφονία, και συνέδραμαν με άλλους τρόπους σε αυτήν. Οι αριθμοί συνάδουν και με τις μέχρι τώρα καταθέσεις των μαρτύρων.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην επόμενες δικασίμους, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα κληθούν να καταθέσουν δυο σημαντικοί αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι τότε, στην επόμενη δικάσιμο την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, θα εξεταστούν δυο μάρτυρες αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Άλκη: Οι ισχυρισμοί, τα όπλα και ο… «ταξιτζής»

Άλκης Καμπανός: Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα – «Ήθελαν να σκοτώσουν»

Άλκης Καμπανός: Δικαίωση ζητούν οι γονείς – Οι πρώτες δηλώσεις έξω από το δικαστήριο (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter