Άλλα δύο σκοτωμένα ελάφια στη Ρόδο!

Άλλα δύο σκοτωμένα ελάφια στη Ρόδο!

Άλλα δύο ελάφια βρέθηκαν σκοτωμένα χθες στη Ρόδο ενώ όπως αναφέρεται όλα επλήγησαν από πυροβόλο όπλο και όχι από κυνηγετική καραμπίνα όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Έντονη ανησυχία και προβληματισμούς έχει προκαλέσει στο νησί της Ρόδου η συνεχιζόμενη δράση άγνωστου εκτελεστή ελαφιών ο οποίος έχει εξολοθρεύσει πάνω από είκοσι ζώα στη δασική περιοχή του Άνω Καλαμώνα κοντά στο χωριό Μαριτσά.

Το νέο στοιχείο στην υπόθεση, που κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα, είναι ότι τα ελάφια επλήγησαν με πυροβόλο όπλο και όχι με κυνηγετική καραμπίνα, όπως αρχικά είχαν υποθέσει οι αρμόδιοι. Τα δύο από τα ελαφάκια βρέθηκαν σκοτωμένα χθες τα ξημερώματα (πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στην καρωτίδα) μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την κεντρική πύλη στρατιωτικού φυλακίου που βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Καλαμώνα.

Η διαπίστωση της χρήσης πυροβόλου όπλου από τους θηροφύλακες την οποία φαίνεται να επιβεβαιώνει και η πρώτη έρευνα του ιατροδικαστή, φανερώνει ότι η υπόθεση δεν είναι ούτε απλή, αλλά ούτε και τα περιστατικά τυχαία. Τα στοιχεία φανερώνουν ότι πρόκειται περί ατόμου αποφασισμένου και αδίστακτου, ο οποίος κινείται με σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή, εξολοθρεύοντας αποκλειστικά και μόνο ελάφια!

Επίσης αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκου Θεοδωρίδη, να ενημερωθεί αναλυτικά ο εισαγγελέας και να ζητηθεί η άμεση συνδρομή των έμπειρων αστυνομικών που διαθέτει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου, έτσι ώστε να ανοίξει μεγάλη έρευνα η οποία θα οδηγήσει στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού καθώς και η αξιοποίηση καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, λόγω της διάστασης και της σοβαρότητας του θέματος οι δράστες επικηρύχτηκαν με το ποσό των 5.000 ευρώ από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ρόδου. Το ποσό αυτό, όπως ανακοινώθηκε, θα δοθεί σε όποιον δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στη Θηροφυλακή, οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter