Άλλα έλεγε, άλλα κάνει: Υποχώρησε στις πιέσεις και αύξησε τις τιμές για τα τεστ ο Γεωργιάδης

Άλλα έλεγε, άλλα κάνει: Υποχώρησε στις πιέσεις και αύξησε τις τιμές για τα τεστ ο Γεωργιάδης

Ασυνεπής αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενέδωσε στις πιέσεις και αύξησε το πλαφόν για τα τεστ προκειμένου να ικανοποιήσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινώσει διατίμηση στα τεστ για τον κορονοϊό με το rapid να ανέρχεται στα 10 ευρώ και τον μοριακό έλεγχο στα 40 ευρώ, σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης αναίρεσε τα λεγόμενά του και αποφάσισε να επιβαρύνει έτι περαιτέρω τους πολίτες.

Τη στιγμή που όλοι περίμεναν την κατάθεση της Υπουργικής Απόφασης για να τεθεί σε εφαρμογή το πλαφόν στην τιμή των τεστ, ο Αδ. Γεωργιάδης έκλεισε το μάτι στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα γνωστοποιώντας στο Open πως το rapid τεστ θα κοστίζει από 10 έως 20 ευρώ και το PCR από 40 έως 60 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για αύξηση που φτάνει το 50% και στη δεύτερη 25%.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί εντός της ημέρας, ενώ διευκρίνισε ότι οι τιμές αυτές δεν αφορούν την κατ’ οίκον παροχή ιατρικών υπηρεσίων.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι τα συστημικά Μέσα προβάλλουν την είδηση ως «μικρή αύξηση» τη στιγμή που όλο αυτό το διάστημα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα κερδοσκοπούν ασύστολα για ένα ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter