Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Καραμανλή για τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Καραμανλή για τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού

Με γενικόλογους αφορισμούς αλλά χωρίς τίποτε συγκεκριμένο προσπάθησε να ξεπεράσει τον σκόπελο του τί θα κάνει με τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για μια ακόμα φορά δεν ξεκαθάρισε εάν θα πάει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα «πάγωσε» τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού ή όχι. Να σημειωθεί ότι η ΠΝΠ εκδόθηκε στις 27 Ιουνίου και παύει να ισχύει εάν δεν εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση εντός 40 ημερών από την έκδοσή της και κυρωθεί από τη Βουλή εντός 3 μηνών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, φρόντισε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έγιναν… χωρίς ουσιαστικά να δώσει καμία απάντηση, επαναλαμβάνοντας μόνο την «καραμέλα» πως: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού».

Μάλιστα, δεν δίστασε να δώσει δίκιο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό καθώς «έχει το δικαίωμα» να ζητήσει τις αυξήσεις, αλλά «δεν έχουν δίκιο να το κάνουν» (σ.σ: δηλαδή, να προχωρήσουν σε αυξήσεις).

Η κυβέρνηση βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, έχει πολλούς τρόπους να αντιδράσει αλλά δεν θέλει να έρθει «σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν».

«Όλοι έχουμε καταλάβει, και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες, ότι είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση και πρέπει όλα να τα δούμε με ψυχραιμία. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης της μιας εβδομάδας, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου διαπραγματευόταν το θέμα αυτό επί ένα χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Περί του τι θα γίνει όμως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σιωπή…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter