Αλλαγές στα Tέλη Kυκλοφορίας: Θα «μετράει» η αξία του οχήματος και οι ρύποι (Video)

Αλλαγές στα Tέλη Kυκλοφορίας: Θα «μετράει» η αξία του οχήματος και οι ρύποι (Video)

Σημαντικές αλλαγές στον καθορισμό των Tελών Κυκλοφορίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Γιώργο Παπαδάκη, υπάρχει η εισήγηση τα Tέλη Kυκλοφορίας να είναι ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου (αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου) αλλά και την περιβαλλοντική του συμπεριφορά, τους ρύπους δηλαδή.

Εφόσον η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών γίνει δεκτή τα νέα Τέλη θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2019.

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε σχετικά με τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας πως πηγαίνουν στους Δήμους και οι δήμαρχοι είναι υπεύθυνοι για την διαχείρισή τους.

Όσον αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι πάνω από 436.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα λάβουν σήμερα μέσω Taxisnet τα πρόστιμα.

Ωστόσο ο κ. Μαυραγάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μείωση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων μέσα σε ένα χρόνο επισημαίνοντας πως: «Πέρυσι τέτοια εποχή ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ανέρχονταν σε 1,2 εκατ. οχήματα. Τώρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 800.000 οχήματα».

Πιθανά λάθη δεν αποκλείονται, αλλά όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης, εχει γίνει προσπάθεια να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Μερικές από τις επισημάνσεις:

  • Αν έχουν κλαπεί οχήματα και δεν έχουν δηλωθεί στις Αρχές, θα πρέπει να προσκομίσουν το έγγραφο της Αστυνομίας στις Διευθύνσεις Μεταφορών ή στην Εφορία για να εκπέσουν του προστίμου
  • Διασύνδεση υπάρχει για όλες τις περιπτώσεις μετά το 2008. Για προηγούμενες ημερομηνίες θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να προσκομίσουν τα έγγραφο της Αστυνομίας.
  • Όσοι είχαν εγκαταλείψει αυτοκίνητα στο δρόμο, σε κάποιο κέντρο Ανακύκλωσης ή σε χωράφια και δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πρέπει να γνωρίζουν πως στα οχήματα μέχρι το 2004 οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώσουν τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας μέχρι εκείνη την χρονιά και τα μεταγενέστερα παραγράφονται…
  • Η ευνοϊκή διάταξη βέβαια δεν καλύπτει τα δίκυκλα αλλά μόνο τα αυτοκίνητα.
  • Όσον αφορά στα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας τα οποία είναι αυξημένα σε σχέση με τα αναλογικά Τέλη Κυκλοφορίας ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως η οικονομική διαφορά εξαλείφεται μετά τον 5ο μήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter