Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα λόγω της βιομηχανίας μηνύσεων από αντιεμβολιαστές ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα λόγω της βιομηχανίας μηνύσεων από αντιεμβολιαστές ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαιτίας των μηνύσεων που καταθέτουν οι γονείς αντιεμβολιαστές σε βάρος εκπαιδευτικών και γιατρών σχετικά με τα υγιειονομικά μέτρα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με τις οποίες θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας ζήτησε τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων των αντιεμβολιαστών. Εάν δηλαδή συνιστούν αξιόποινες πράξεις, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κινηθούν όπως ορίζει ο νόμος.

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης κάλεσε τους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν συνεχώς με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter